Leirit ovat aina ihan huippujuttuja

14.5.19

Muhoslaisessa Karhun perheessä kaikki lapset ovat kokeneita kerholaisia ja leirikävijöitä. Perheen äidillä Eeva Maria Karhulla on 110-prosenttinen luotto seurakunnan nuorisotyönohjaajiin.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Eeva Maria Karhun kotialbumit .

Muhoslaiselle Eeva Maria Karhulle seurakunnan leirit ovat tuttu juttu jo omasta lapsuudesta.

– Muistan, kuinka tärkeää päästä kavereiden kanssa leikkimään, ja leiriltä löytyi aina myös uusia kavereita, hän kertoo.

Omien hyvien kokemusten perusteella oli helppoa lähteä myös omien lasten kanssa mukaan tarjolla oleviin kerhoihin ja leireihin.

– Meidän neljä lasta ovat nyt 11–19-vuotiaita, ja jokainen on aloittanut seurakunnan päiväkerhossa käymisen kolmevuotiaana.

Juuri nyt perheessä katsellaan läpi kouluista jaettua Kesäkimaraa, johon on koottu lapsille ja nuorille kotikunnassa kesällä järjestettävä toiminta.

Muhoksella lapsille ja nuorille tarjoavat tekemistä seurakunnan lisäksi niin kunnan nuorisotyö kuin 4H-kerho, jonka toimintaan Eeva Maria Karhun lapset ovat osallistuneet kouluikäisistä alkaen.

– Todella hyvä, että Kesäkimarassa toiminnot on koottu yhteen ja vielä ikäkausittain, ettei tietoa tarvitse etsiä monesta lähteestä.

Karhun mielestä hienoa on sekin, että toimintaa on nykyään tarjolla myös alle kouluikäisille. Omassa perheessä erilaiset kerhot ovat olleet perheessä tärkeitä jo siksi, että lapset ovat saaneet ikäistään seuraa.

– Olen ollut kotiäitinä, mutta lapset tarvitsevat myös toisten lasten seuraa, Eeva Maria Karhu toteaa.

Hän kiittelee sitä, että kerho- ja leiritarjonta Muhoksella on viime vuosina monipuolistunut entisestään.

4H-toiminnassa on myös aktiivisesti kerätty toiveita toiminnan suhteen. Joka vuosi kerhonohjaajina aloittavat nuoret saavat itse päättää minkälaista kerhoa lähtevät vetämään.

– Näin ollen pienemmillä sisaruksilla on oiva paikka vaikuttaa, jos veli tai sisko aloittaa kerhonohjaajana.

Seurakunnan työntekijöiden ammattitaitoa Karhu kiittelee. Hän on ollut itse mukana leireillä ja tapahtumissa huoltajana ja nähnyt, kuinka esimerkiksi nuorisotyönohjaajat työtään tekevät.

– Minulla on 110-prosenttinen luotto heihin, Karhu toteaa.

Perheen jälkikasvulla on kokemusta myös kerho-ohjaajana toimimisesta. Vanhimmat pojat, Joonas ja Juho, ovat vetäneet yhdessä sählykerhoa. 19- ja 18-vuotiaat nuorukaiset ovat mukana myös partion johtajakoulutuksessa. Joonas on jo partiojohtaja ja Juho juuri kouluttautumassa sellaiseksi.

14-vuotiaalla Iiriksellä on edessä rippikoulu, joka usein innostaa mukaan myös isostoimintaan. 11-vuotias Lauri taas suunnittelee lähtöä Kuhinaa Kuusamossa -leirille, joka pidetään kesäkuussa.

Kaikkien lasten suosikkeja ovat olleet kokkikerhot. Äiti tietää siihen syynkin.

– Syöminen on aina mukavaa, ja vielä mukavampaa on, kun saa tehdä ja syödä herkkuja.

 

Nämäkin voivat kiinnostaa sinua:

Kokkikerhon vetäminen on Sallan ja Millan yhteinen harrastus

Muhoksen partiotoiminnan historiaa kerätään talteen

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta