Jaakko Tuusa ja Eetu Julkunen talkoilivat linnunpönttöjä.

Muhoksen partiolla menee taas hyvin

6.5.19

Partiotoiminta Muhoksella on kokenut sekä ylä- että alamäkiä. Toiminta on ollut välillä seisahduksissa ihan kokonaan, mutta nykyisin se on taas vireää. Partiolaisia on nyt useamman vuoden ajan ollut noin 70, iloitsee Muhoksen Metsänkävijöiden apulaislippukunnanjohtaja Riikka Juutinen.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Minna Kolistaja .

Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, naurahtaa poika ja alkaa irrottaa vasaroidessa vähän vinoon naputeltua naulaa.

Muhoksen seurakuntatalon pihamaalla nikkaroidaan linnunpönttöjä. Paikalliset partiolaiset tekevät pönttöjä ripustettavaksi seurakuntatalon ympäristöön, hautausmaalle sekä Koortilaan.

Linnunpönttöjen valmistus on osa partiolaisten ja seurakunnan yhteistyötä. Seurakunta on lippukunnan taustayhteisö, joka antaa partiolaisille käyttöön kokoontumistilat seurakuntatalon alakerrasta. Seurakunnalta partiolaiset saavat myös toiminta-avustusta. Vastavuoroisesti partiolaiset tekevät seurakunnalle pieniä askareita, esimerkiksi avustavat jumalanpalveluksissa.

Joona Haataja, Topi Voutilainen ja Eetu Julkunen olivat mukana nikkaroimassa linnunpönttöjä, jotka ripustetaan Muhoksen seurakuntatalon ympäristöön, hautausmaalle ja Koortilaan.

 

Partiotoiminta Muhoksella on kokenut sekä ylä- että alamäkiä. Toiminta on ollut välillä seisahduksissa ihan kokonaan, mutta nykyisin se on taas vireää.

– Partiolaisia on nyt useamman vuoden ajan ollut noin 70, iloitsee Muhoksen Metsänkävijöiden apulaislippukunnanjohtaja Riikka Juutinen.

Kiimingissä partioharrastuksen aloittaneen Juutisen tie MuMe:n toimintaan oli ”se tavanomainen”: piti ryhtyä vetäjäksi, jotta omatkin lapset pääsivät partioon.

– Lippukunta on tämän kokoiseen kuntaan sopivan kokoinen. Lapsia olisi varmasti tulossa mukaan enemmänkin, mutta lippukunnalla ei ole suuria kasvutavoitteita. Aikuisten vetäjien puute on se isoin hidaste.

Vuosi 2021 on vuonna 1951 perustetulle Muhoksen Metsänkävijät -lippukunnalle juhlavuosi.

Juhlavuotta ei ole vielä liiemmin ennätetty suunnitella. Juuri nyt johtajia työllistävät lippukunnan oma kesäleiri ja maailmanlaajuinen suurleiri USA:ssa.

Jamboreelle Yhdysvaltoihin on meiltä lähdössä lippukunnanjohtaja Timo Julkunen ja yhdeksän nuorta partiolaista. Oma kesäleiri järjestetään kesällä Rokualla.

Jaakko Tuusan ja Eetu Julkusen vasarat on paukuttaneet ja käsiporat surranneet siihen malliin, että linnunpöntöt alkavat olla valmiita.

– Leirit ovat parasta partiossa, Eetu valottaa.

– Olin juuri sanomassa ihan samaa, Jaakko jatkaa.

Eetu on lähdössä kesäleirille Rokualle oman lippukunnan porukalla, Jaakko matkaa heinäkuussa jamboreelle.

– Meille Muhoksen partiolaisille on tärkeä perinne, että kesällä pääsee leirille, mainitsee Riikka Juutinen.

 

Lue myös: https://rauhantervehdys.fi/2019/05/muhoksen-partiotoiminnan-historiaa-kerataan-talteen/

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta