Suvivirsi soi viikon ajan kaduilla

23.5.19

Suvilinnun messua vietetään Oulun Rotuaarilla sunnuntaina 26. toukokuuta. Jo sitä ennen ja jälkeenkin pääsee mukaan yhteisiin lauluhetkiin niin satamaravintolassa kuin yliopistollakin.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Arkisto / Rebekka Naatus .

Sunnuntaina 26.5. kello 12 Oulun kävelykatu Rotuaarilla lauletaan Suvivirsi alkavan kesän merkiksi. Avoimen taivaan alla vietettävä Suvilinnun messu välitetään suorana videolähetyksenä osoitteessa  www.virtuaalikirkko.fi.  Messun jälkeen kello 13 Rotuaarilla tarjotaan pullakahvit. Sateen sattuessa tapahtuma siirretään Oulun tuomiokirkkoon.  Rukousaiheita voi lähettää ennakkoon tapahtuman oman Facebook-sivun kautta.

Tapahtuman toteutuksessa on mukana suuri joukko seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Messun toimittaa Oulun tuomiorovasti  Satu Saarinen ja häntä avustaa kappalainen Antti Leskelä Oulujoen seurakunnasta. Messussa saarnaa Oulujoen kirkkoherra Ilkka Mäkinen ja musiikista vastaavat kanttorit Lauri Nurkkala ja Sanna Leppäniemi sekä Valakia-kuoro.

– Tässä tapahtumassa kirkko on konkreettisesti läsnä ihmisten keskellä.  Suvivirsi tuo yhteen eri-ikäiset ihmiset erilaisista elämäntilanteista laulamaan yhdessä kesän kynnyksellä. Se on aina yhtä upea kokemus, kertoo Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.

Suvivirsi soi samana päivänä kautta Suomen, sillä tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa. Jumalanpalveluksen kolehti kerätään ugandalaisten lasten ja nuorten koulutuksen hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Lisätietoja kampanjasta löytyy osoitteesta www.suvivirsi.fi.

Oulun ev.lut. seurakunnissa järjestetään samana päivänä jumalanpalvelukset kello 10 Haukiputaan, Ylikiimingin, Kiimingin ja Oulunsalon kirkoissa sekä kello 12 Pyhän Andreaan kirkossa ja kello 13 Yli-Iin kirkossa ja Jäälin kappelissa. Muita jumalanpalveluksia Oulussa ei ole sunnuntaina 26.5. päiväsaikaan.

Suvivirsi kajahtaa
jo ennakkoon…

Torstaina 23.5. kello 10—13 pidetään Perinteinen ilmainen Suvilinnun päivä -kevättapahtuma Pyhän Tuomaan kirkon pihalla (Mielikintie 3).  Yhteisötapahtuma on suunnattu alueen asukkaille, päiväkodeille ja seurakuntalaisille. Tapahtumassa on tiedossa leppoisaa yhdessäoloa — makkaranpaistoa, mehua, pullaa ja kahvia sekä yhteislaulua tasatunnein. Tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa.

Torstaina 23.5. kello 16—18 Suvilinnun grilli-ilta Hintan seurakuntatalo (Hintantie 89). Tule laulamaan, paistamaan makkaraa ja viettämään aikaa yhdessä. Tarjoilu on maksuton, mutta halutessaan voi antaa vapaaehtoisen lahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun lippaaseen. Tapahtuma järjestetään ulkona, joten varaudu sään mukaan.  Tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa.

Torstaina 23.5. kello 18—20 Suvilinnun laulut Oulun satamaravintolassa (Satamatie 35). Tervetuloa mukaan laulamaan tuttuja Suvilinnun lauluja. Illassa on mukana hanuristi Pertti Haipola. Tarjolla on myös kahvit. Tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa.

…ja soihan se
seuraavalla viikollakin

Suvivirsi lauletaan kevään kunniaksi ja kesän alkamisen merkiksi myös keskiviikkona 29.5. kello 12 lääketieteellisessä tiedekunnassa, ravintola Medisiinan aulassa, Aapistie 5A. Ilmainen kakkukahvitus 30:lle ensimmäiselle. Samana päivänä kello 14 ”Jo joutui armas aika…” soi Linnanmaan kampuksella pääaulan oransseilla naulakoilla. Ilmainen kakkukahvitus 70:lle ensimmäiselle.

– Suvivirsi on osa suomalaisten koulujen ja oppilaitosten juhlaperinnettä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on linjannut, että ei ole mitään estettä vanhan perinteen jatkamiseen. Suomalaisten ylivoimainen enemmistö haluaa säilyttää suvivirren koulujen päättäjäisissä osana suomalaista kulttuuriperinnettä, muistuttaa yliopistopastori Ari Savuoja.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Seurakunnat