Kuva: Mikko Salmi

Pääkirjoitus: Armo on yhdistävin voima

28.6.19

Tänä viikonloppuna ajattelin kuitenkin ylittää sisäiset esteeni ja lähteä rohkeasti seuraretkelle, sanoo Mikko Salmi.


Teksti: Mikko Salmi . Kuvat: Nora Vilva .

Tänä viikonloppuna Muhoksesta kasvaa Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurin kaupunki, kun Suomen toiseksi suurin kesätapahtuma SRK:n Suviseurat alkaa virren veisuulla.

Noin 100 000 ihmistä pakkautuu seura-alueelle telttoihin ja seurakentälle. Kyseessä on Jeesuksen ruokkimisihmettäkin suurempi ateriaralli, kun loppuunsa hiottu organisaatio osoittaa kykynsä ihmisten tarpeiden tyydyttämiseen.

Olen monta vuotta kaavaillut osallistuvani Suviseuroille, mutta arkuus on iskenyt juuri viime metreillä. Koska en ole vanhoillislestadiolaisen liikkeen jäsen, olen kokenut, etten voisi astua selkä suorana juhla-alueelle.

On syntynyt uutta yhteyttä eri tavalla uskovien kesken.

— Mikko Salmi

Moni vanhoillislestadiolainen tuttavani on tosin minua usein pyytänyt mukaan, mutta olen toistaiseksi tyytynyt aktiivisen radiokuuntelijan rooliin. Seuraradiota voi nimittäin tänäkin vuonna kuunnella koko viikonlopun Oulun seudulla taajuudella 91,6.

Tänä viikonloppuna ajattelin kuitenkin ylittää sisäiset esteeni ja lähteä rohkeasti seuraretkelle. Yhtenä syynä on oma hölmöilyni Oulun kaupungin viestintäkampanjan yhteydessä. Paremman elämän puolesta -niminen imagokampanja kääntyi mielessäni sanaleikiksi ”Paremman elämän lesta”. Ymmärrettävästi moni ihminen koki viestini tökeröksi ja loukkaavaksi.

Vaikka kyseessä oli ajattelematon ”hetken lapsi”, syntyi kohun seurauksena arvokkaita keskusteluja. Erityisesti olen arvostanut niitä vanhoillislestadiolaisia, jotka ovat avoimesti tulleet kertomaan siitä, miltä heittoni on tuntunut.

Koen, että olen saanut anteeksi ja on aika mennä eteenpäin. On syntynyt uutta yhteyttä eri tavalla uskovien kesken. Sen yhteyden merkiksi menen selkä suorana Muhoksen seurakentälle.

Armo on kirkkomme vahvin ja yhdistävin voima.

Kirjoittaja on pastori, Oulun yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja ja Oulun kaupungin viestintäjohtaja

Anna palautetta pääkirjoituksesta

 

Lue myös nämä:

Pääkirjoitus: Hei, me puhutaan Jeesuksesta!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä