Avoimuutta, seuroja, lapsia ja turvaa – tätä on lestadiolainen kristillisyys

28.6.19

Miten lestadiolainen kristillisyys näkyy Muhoksen suviseuroille osallistuvien arjessa? Jutun lopussa on kuvia suviseurojen perjantaipäivästä.


Teksti: Riitta Hirvonen, Iida Putkonen . Kuvat: Riitta Hirvonen, Iida Putkonen .

”Haluamme suhtautua ihmisiin avoimesti”

– Ainakin uskomme näkyy siinä, että käymme seuroissa, suviseurat ovat kesän kohokohta. Ravintoloissa emme iltoja istu, toki käymme syömässä niissä silloin tällöin.

– Usko näkyy myös siinä, että haluamme suhtautua ihmisiin avoimesti emmekä luokitellen heitä.  Ystävissämme on niitä, jotka kuuluvat liikkeeseen ja myös heitä, jotka eivät kuulu.

– Olemme tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Arja Hietala ja Outi Savela, Oulu

Arja Hietala ja Outi Savela

”Kristillisyys on kodinlämpöä”

– Tottakai toivoisin, että osaisin välittää lähimmäisten kunnioittamisen tärkeyttä elämässä. Että en olisi huono esimerkki  kristillisyydestä vaan voisin välittää käsitystä tähän hengellisyyteen kuuluvasta vapauden ilmapiiristä. Siellä missä on Jumalan henki, siellä on vapaus ja kodinlämpöä.

– Tule ja katso on hyvä kehotus tutustua tähän liikkeeseen.

– Liikkeeseen kuuluminen on tukiverkko, voin tavata ihmisiä ja taas jatkaa matkaa. Toivon, että voisimme yhdessä elää Jumalan sanan mukaisesti ja saada siitä voimaa.

Pentti Mero, Ylivieska

Pentti Mero

”Haluan elää sovussa kaikkien kanssa”

– Minulle on tärkeää anteeksipyytäminen ja anteeksisaaminen silloin, kun esimerkiksi kahden ihmisen välille on tullut erimielisyyttä. Haluan elää sovussa kaikkien kanssa.

– Lestadiolaisuus ei merkitse minulle oman uskoni julistamista, mutta vastaan jos minulta kysytään uskosta. Ehkä vakaumuksen voi nähdä ja aistia ilman, että siitä puhuu muille. Itse olen voinut keskustella avoimesti omasta kristillisyydestäni.

Toini Kärki, Pudasjärvi

Toini Kärki, Pudasjärvi

”Meillä on iso perhe: 12 lasta”

– Mitenköhän sen sanoisi, kun ei ole siitä toisesta puolesta kokemusta. (Tapani)

– Kyllähän se näkyy. Meillä on iso perhe: 12 lasta. Usko tuo turvan ja arkena me käymme seuroissa ja pyhäkouluissa. Arkenakin kuunnellaan virsiä, sillä hälinän keskellä saattaa olla joku Siionin laulu taustalla. (Saara)

Saara ja Tapani Hanhisuanto,  Muhos

Saara ja Tapani Hanhisuanto

Kuvia seura-alueelta perjantaina 28.6.

Suviseurojen tunnuslauseena on tänä vuonna ”Herra siunatkoon sinua”. Seura-aluetta Muhoksen Matokorvessa voi kuvata valtaisaksi. (Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu)
Ystävien tapaaminen on olennainen osa seurakentän tunnelmaa.
Suviseura-alueella on oma kauppa, jossa seuraväki asioi. Myytävänä on peruselintarvikkeita ja monipuolisesti käyttötavaroita.
Seuraravintolassa on muun muassa 28 ruokalinjaa ja neljä litramyyntipistettä. Seuroissa myydään esimerkiksi liha- ja lohikeittoa, riisipuuroa sekä spagettia.
Iltaisin tarjoillaan vielä pizzaa. Myös vegaaniruokavaliota noudattavat on huomioitu.
Kaikki seurapuheet tulkataan englanniksi ja ruotsiksi sekä valtaosa puheista venäjäksi. Useita puheita tulkataan lisäksi ranskan, espanjan, viron, unkarin ja saksan kielelle. Myös viittomakieli on seurakielenä.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko