Kesätupa tarjoaa toimintaa lapsille ja vanhemmille

16.6.19

Myllyojan seurakuntatalossa toimiva Perheiden kesätupa on avoinna 18. kesäkuuta saakka. Parhaina päivinä paikalla käy leikkimässä ja kuulumisia vaihtamassa käy yli 50 henkeä.


Teksti: Teksti ja kuvat: Elsi Salovaara .

Kahden ensimmäisen tunnin kävijäsaldo on 54 henkeä, ilmoittaa Oulujoen seurakunnan lastenohjaaja Anja Pelkonen häkeltyneenä. Lukema on kesän tähänastinen ennätys.

Pelkonen kertoo, että väkeä Perheiden kesätuvassa käy joka puolelta kaupunkia. Palaute on ollut yksinomaan positiivista.

– Kun kerhot ja vakiotoiminnot ovat tauolla, tällaisia kohtaamispaikkoja tarvitaan. Lapset kaipaavat lomallakin toistensa seuraa, ja kyllähän se juttuseura kelpaa aikuisillekin.

Pelkonen iloitsee myös siitä, että joukossa on ollut myös maahanmuuttajia. Paikallisten joukossa kotoutuminen uuteen kotimaahan tapahtuu luontevammin.

Hamahelmistä syntyy komea yhteisötaideteos. Idea on saatu kuvataiteilija Kaisu Heikkilältä.

 

Arkisin kello 10–14 Myllyojan seurakuntatalossa pidettävässä Perheiden kesätuvassa on monta huonetta ja puuhapistettä, ja pihallakin voi touhuta.

Heikki Peltomäki (jutun pääkuvassa) on liikkeellä yhdessä 9,5 kuukautta vanhan Helgan kanssa. Isällä ja tyttärellä on kokemusta perhekerhoista niin Myllyojalla kuin Hiukkavaarassa.

– Kerhon seinältä bongasimme ilmoituksen tästä kesätuvasta. Kesälomani alkoi eilen, joten tulimme tänne leikkimään jotta äiti saa puuhailla hetken rauhassa kotona.

Kun pienimmät ryömivät lattialla ja ihmettelevät leluja, isommille on tarjolla monenlaista askartelua. Yhdessä huoneista on pöytä, jonka ääressä voi tehdä hamahelmistä oman palansa joko itselleen tai osaksi kuvataiteilija Kaisu Heikkilän ideoimaa yhteisötaideteosta.

Ekaluokkalainen Vilma Vainio on kokenut hamahelmien käyttäjä, ja hän tekeekin komeaa kukkasta. Äiti Aura Vainio ja pienemmät sisarukset Emma ja Lauri ovat myös mukana kesätuvassa.

 

Vilma, Fanni ja Iitu Hakkarainen viihtyivät muovailuvahojen ääressä.

Toisessa huoneessa on väritys- ja piiruspöytä ja toinen pöytä täynnä muovailuvahaa ja kolmannessa on kasapäin leluja ja leikin vapaus. Lasten touhutessa tutut vanhemmat vaihtavat kuulumisia ja ennestään tuntemattomienkin kanssa pääsee hyvin juttuun – lapsistahan on aina helppo puhua. Kesätupa on useammalle tuttu paikka jo aiemmilta kesiltä. Kehuja saavat tulemisen helppous, tekemisen monipuolisuus ja totta kai ilmaiset tarjoilut.

8 kuukauden ikäinen Kaarle tauolla yhdessä äitinsä Marleena Heikkilän kanssa.

 

Neljäs kerhohuoneista onkin varattu kahvittelulle ja mehunjuonnille. Tarjolla on myös sämpylöitä täytteineen. Marleena Heikkilä on tauolla perheen pienimmän, Kaarlen kanssa.

Kotona on myös viisi vanhempaa sisarusta, kaksi isoveljeä ja kolme isosiskoa. Lasten kanssa on käyty ahkerasti perhekerhoissa, joten seurakunnan työntekijät ovat tulleet tutuiksi. Kahvikupin ääressä onkin hyvä vaihtaa kuulumisia lastenohjaaja Kaija Mikolan kanssa.

– Kyllä aika menee nopeasti, tuntuu että vastahan minä synnytin Kaarlea, ja hän on kuitenkin jo kahdeksan kuukautta!

– Niin, se ensimmäinen vuosi on sellainen, että siinä tapahtuu niin paljon, Mikola tietää.

Perheiden kesätupa tiistaihin 18.6. saakka arkisin kello 10–14 Myllyojan seurakuntatalossa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta