– Jokainen meistä on omalta puoleltaan syntinen ihminen, Matti Taskila sanoo.

Keskustelu lähtemisestä tai jäämisestä ei innosta SRK:n johtoa

27.6.19

Avioliitto on meille vanhurskauttamisopin ohella luovuttamaton kysymys, Suomen Rauhanyhdistyksen Keskusyhdistyksen puheenjohtaja Matti Taskila toteaa. Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat ovat alkaneet Muhoksella.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Suviseurojen mediakeskus .

Yle uutisoi keskiviikkona 26.6. arkkipiispa Tapio Luoman kommentin, jossa hän toteaa omana arvionaan, että ennen pitkää kirkossa tulee mahdolliseksi samaa sukupuolta olevien vihkiminen.

Kirkolliskokouksen kanta asiaan (samaa sukupuolta olevien vihkimiseen) tulee muuttumaan, Luoma toteaa Ylen haastattelussa mutta tarkkojen aikamääreiden arvioiminen muutokselle on hänen mukaansa vaikeaa.

Torstaina, seuraavana päivänä tästä, Suomen Rauhanyhdistyksen Keskusyhdistyksen puheenjohtaja Matti Taskila toteaa Rauhan Tervehdykselle, ettei arkkipiispan kommentti ollut hänelle uutinen.

Taskila kertoo seuraavansa huolestuneena kirkossa käytävää keskustelua avioliittokysymyksestä.

Arkkipiispa Luoman tuore kommentti ei horjuta vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen kielteistä kantaa samaa sukupuolta olevien kirkolliseen vihkimiseen.

Oma kantamme ei muutu kenenkään kommentoinnin mukana. Avioliitto on meille vanhurskauttamisopin ohella suorastaan luovuttamaton kysymys, Taskila toteaa.

Mikäli arkkipiispan ennakointi vihkimisten sallimisesta toteutuu, jättääkö herätysliike uudessa tilanteessa kirkon?

Emme ennakoi mitään ratkaisua, emme uhkaile lähtemisellä. Minkäälaisia kyllä tai ei vastauksia en anna tähän kysymykseen mutta keskustelua kirkon mahdollinen ratkaisu aiheuttaisi liikkeessämme.

Mutta lopulta jokainen kirkon jäsen tekee asiassa oman ratkaisunsa.

Kysymys lähtemisestä tai jäämisestä on todella vaikea, Taskila sanoo kahteen kertaan.

Puheenjohtaja näkee tärkeänä, että lestadiolainen liike pyrkii vaikuttamaan tällä hetkellä omalta osaltaan siihen, ettei kirkossa sallittaisi tulevaisuudessakaan samaa sukupuolta olevien vihkimistä.

Taskila haluaa todeta, että ehdottomasta kannasta huolimatta liikkeessä nähdään kaikki ihmiset tasa-arvoisina Jumalan edessä.

Jokainen meistä on omalta puoleltaan syntinen ihminen.

Taskila kommentoi avioliittokysymystä Muhoksen Suviseuroilta, joita vietetän parhaillaan.

Matti Taskilan haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan 18.7. ilmestyvässä Rauhan Tervehdyksessä.

Anna jutusta palautetta toimitukselle.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä Yleinen