Tanja Hemmilä (vas.) ja Henna Vesterberg vastaavat Kesäkahvila Pirtin toiminnasta.

Oulunsalossa saa kirkkokahvit tunnelmallisessa kotiseutumuseossa

28.6.19

Oulunsalon seurakunta järjestää tänä kesänä kolmet kirkkokahvit, jotka nautitaan Kesäkahvila Pirtissä. Tanja Hemmilälle ja Henna Vesterbergille museokahvilan pyörittäminen on vuoden kohokohta.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Kun Oulunsalon kotiseutumuseo avasi ovensa kesäkuun puolivälissä, alkoi Tanja Hemmilällä ja Henna Vesterbergillä toisenlainen arki.  Oululaisnaiset avasivat museon päärakennuksessa toimivan Kesäkahvila Pirtin, joka on avoinna museon aukioloaikoina.

Hemmilälle ja Vesterbergille kahvila on mieluinen kesätyö.

– Tämä on meille vuoden kohokohta, toteavat leipuri-kondiittoreiksi muutama vuosi sitten valmistuneet opiskelukaverit.

– Kun talvisin teemme ihan muuta, tämä ei edes tunnu työltä. On mukavaa, kun voimme itse suunnitella ja valmistaa kaikki tarjottavat.

 

Jumalanpalveluksen jälkeen kahvia ja pullaa

Kesäkahvilatoiminta alkoi museolla kaksi vuotta sitten paikallisten nuorten vetämänä. Tanja Hemmilän ja Henna Vesterbergin vastuulla se on nyt toista kesää.

Yrittäjät kiittelevät museon ympäristöä idylliseksi kahvilanpitopaikaksi. Hyvällä säällä kahvit voi juoda pihalla ja nauttia samalla rauhallisesta tunnelmasta.

Museokahvilan avautumisen myötä Oulunsalon seurakunta on siirtänyt kesäkauden kirkkokahvinsa Pirttiin. Jumalanpalveluksessa kävijä saa kirkon ovella pari tuntia voimassa olevan kahvilipun, jolla hän on oikeutettu pullakahveihin kivenheiton päässä sijaitsevalla museolla. Ensimmäiset kirkkokahvit nautittiin juhannuksena kansanlaulukirkossa, toiset ovat vuorossa 7. heinäkuuta.

Kahvilayrittäjille yhteistyö seurakunnan kanssa merkitsee vastavuoroisuutta puolin ja toisin.

– Valmistamme leivonnaisemme seurakunnan keittiössä ja vastineeksi tarjoamme pullakahvit tavallista edullisemmin.

– Viime syksynä museon jo mentyä kiinni tarjoilimme kirkkokahvit kirkossa.

Juustokakku on monen suosikki

Oulunsalon kotiseutumuseo on avoinna 28. heinäkuuta saakka. Siihen mennessä vitriinistä nostetaan vielä monta kertaa muun muassa kinderpiirakkaa, unelmatorttua ja croissantteja. Ne ovat kahvilakävijöiden suosikkeja.

– Eniten menekkiä on varmaankin juustokakulla. Se maistuu kaikenikäisille.

Oulunsalon seurakunta tarjoaa seuraavat kirkkokahvit 7. heinäkuuta pidettävän jumalanpalveluksen päätteeksi. Kesän viimeiset kirkkokahvit ovat museolla 21. heinäkuuta.

Anna palautetta jutusta

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Opiskelijat avaavat pariksi viikoksi kesäkahvilan Limingan kirkkoon

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulunsalon seurakunta