Kuva: Puistopuutarhurin talon sisäremonttii valmistui toukokuussa 2019

Remontti kohensi juhlatilan

12.6.19

Raksilan markettien läheisyydessä, Oulun hautausmaan kulmassa, seurakuntalaisia on valmiina palvelemaan remontoitu idyllinen Puistopuutarhurin talo. Seurakuntien jäsenet voivat varata sen veloituksetta kirkollisiin perhejuhliin.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen, kuvan käsittely Mari Lähteenmaa .

Oulun hautausmaan kulmassa, Kajaanintie 1:ssä, vietettiin Karla-vauvan kastejuhlaa kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Juhlaväki oli tyytyväinen uusittuun, idylliseen tilaan, joka on saanut juuri päättyneen sisäremontin yhteydessä uuden nimen, Puistopuutarhurin talo. Aiemmin rakennus tunnettiin hautajaishuoneiston nimellä.

Karlan äiti Karoliina Hulkko kertoo, että he olivat toivoneet kastejuhlapaikaksi jonkin Oulun seurakuntien vanhoista tiloista. Vanha pappila Asemakadulla tuntui liian isolta, koska kastejuhlaa vietettiin pienellä joukolla.

– Tutkimme seurakuntien sivuilta tilavaihtoehtoja. Puistopuutarhurin talo tuntui sopivankokoiselle meidän juhlaa varten, hän kertoo.

Muitakin kuin muistotilaisuuksia

Jutun alun kuvaus idyllisestä, lämminhenkisestä tilasta on Karoliina Hulkon kokemus juhlapaikasta. Hänen mukaansa rakennuksessa on aistittavissa talon pitkä historia, vaikka kaikesta näkee, että sisäremontti on päättynyt vastikään. Pinnat ovat puhtaat ja vaaleat.

– Hyvä, että paikan vanhaa henkeä on vaalittu korjaustöiden yhteydessä.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas puistopuutarhurin talo rakennettiin vuonna 1915 vahtituvaksi ja haudankaivajan asunnoksi. Rakennusta on laajennettu 1931 ja 1960-luvun alkupuolella se muutettiin hautajaishuoneistoksi.

Sisäremontin jälkeen Puistopuutarhurin talon käyttöä markkinoidaan aiempaa enemmän yleisenä juhla- ja kokoontumistilana. Tähän saakka hautausmaan läheisyydessä sijaitseva rakennus on toiminut ennen kaikkea muistotilaisuuksien tilana.

Karoliina Hulkko kertoo, että juhlapaikkaa kehuivat myös vieraat. Parkkipaikkojakin löytyi läheisyydestä.

Vaikka uusittu keittiö ei ole suurensuuri, se toimi hyvin, Hulkko kertoo.

– Touhuaminen keittiössä onnistui. Järjestimme itse tarjoilun kastejuhlaan.

Remontissa on parannettu muun muassa keittiön ergonomiaa.

Tilat ovat seurakuntalaisten käytössä

Oulun seurakuntien omistuksessa on useita seurakuntataloja sekä muita vastaavanlaisia tiloja. Seurakuntien jäsenet voivat varata niitä veloituksetta kirkollisiin perhejuhliin, kuten muistotilaisuuksiin, kaste-, rippi- ja hääjuhliin.

Muiden juhlien osalta tilojen käytöstä peritään korvaus.

Tiloja voivat vuokrata perhejuhlia varten myös muut kuin Oulun seurakuntien jäsenet. Käyttökorvaukset ovat esillä Oulun seurakuntien verkkosivuilla: www.oulunseurakunnat.fi.

Verkkosivuilla on myös runsaasti kuvia eri puolilla Oulua olevista tiloista, jotka ovat seurakuntalaisten käytössä kirkollisia perhejuhlia varten. Varauksia voi tiedustella kirkkoherranvirastoista.

Lauantaina paikkaan voi tutustua

Puistopuutarhurin talon käyttöönottojuhlaa vietetään lauantaina 15.6. kello 16 Kajaanintie 1:ssä.

Tilaisuudessa on puheita, musiikkia, vapaan sanan mahdollisuus sekä kahvitarjoilua.

Juhlaan osallistuvat muun muassa tuomiorovasti Satu Saarinen ja seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen.

Pukukoodina on puutarhajuhlahattu.

Kuva: Pixabay

Anna palautetta jutusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta