Mira Kunnasluoto esiintyy Oulujoen kirkossa 27. kesäkuuta.

Tangokuningatar löysi oikealle tuntuvan tien

11.6.19

Kun aika on kypsä, voi pienikin tapahtuma tuoda potkun ratkaisun tekemiseen.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Oona Jokinen .

Laulaja Mira Kunnasluodolle tuli postissa nimeton kirjekuori vuonna 2008. Sen sisältä löytyi levyllinen gospelia ja kirja nimeltä Yksi ainoa elämä.

– Silloin ymmärsin sisimmässäni, etten voi kulkea kahdella tiellä. En voi olla uskovainen ja esiintyä arvostelevien katseiden alla kapakoissa.

Kului vielä kolme vuotta, mutta sen jälkeen Kunnasluoto oli valmis tekemään ratkaisunsa. Vuonna 2000 tangokuningattareksi valittu laulaja teki viimeisen maallisen musiikin keikan siellä, missä ura alkoi, Seinäjoella.

Nuorta ja kokematonta revittiin

Kun Mira Kunnasluodosta kruunattiin tangon kuningatar, hän oli 26-vuotias. Peruskoulun jälkeen aloitetut opinnot olivat keskeytyneet. Hän oli mennyt naimisiin heti täysi-ikäiseksi päästyään, saanut lapset ja kokenut avioeron.

Tangomarkkinat oli Kunnasluodolle yritys löytää itselleen ammatti. Siinä hän onnistui. Mutta samalla tulivat lieveilmiöt.

– Minusta kirjoitettiin iltapäivälehdissä asioita, jotka eivät varsinaiseen työhöni liittyneet. Olin täysin tottumaton ja valmistautumaton julkisuuteen, enkä osannut hallita sitä.

– Lisäksi viihdemaailmassa edettiin suhteilla, mutta minä olin ujo ja hiljainen. Jäin muiden jalkoihin.

 

Vanha kutsumus nosti päätään

Viihdemaailman rujojen puolten lisäksi Mira Kunnasluoto tunsi vieraaksi myös esittämänsä musiikin. 13-vuotiaana uskoon tullut laulaja koki sitä esittäessään piston sydämessään.

– Joidenkin kappaleiden sanat tuntuivat aivan järjettömiltä. Lisäksi kapakat olivat savuisia ja humalainen yleisö arvioi minua päästä varpaisiin.

– Se oli aikaa, jolloin tein paljon vääriä valintoja.

Samana vuonna kun Kunnasluoto lopetti viihdemusiikin laulamisen, hänelle avautui mahdollisuus tehdä gospelmusiikkia. Helluntaiseurakuntaan kuuluva Kunnasluoto tekee nykyisin keikkoja freelancerina ja on levyttänyt kahdesti. Näytä värisi -levy sisältää gospelmusiikkia, Sinuun kun turvaan monen tuntemia, hengellisiä lauluja.

 

Tittelistään ylpeä

Tangokuninkaallisen tie ei osoittautunut Mira Kunnasluodolle oikeaksi, mutta silti hän pitää voittoaan merkittävänä asiana.

– Se on osa historiaani ja arvostan sitä. Silloin minulla oli rohkeutta. Tänä päivänä en enää tiedä, uskaltaisinko.

Puutarhuriksi opiskelleelle ja tämän vuoden alussa matkaoppaaksi valmistuneelle Kunnasluodolle hengellisen musiikin keikat ovat merkityksellisiä.

– Laulu tulee nyt sydämestäni.

Mira Kunnasluoto Kesäillan musiikkihetkessä Oulujoen kirkossa torstaina 27. kesäkuuta kello 19.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta