Diakoniatyö tarjosi Korhoselle syntymäpäiväkakut

9.7.19

Oululainen asunnoton Markku Korhonen heitti diakoniatyöntekijöille huumorimielessä kysymyksen, eikö diakonia tarjoaisi hänelle syntymäpäivänä kahvit kermakakun kera. Vastaus oli "kyllä tarjoaa". Juhlakahvit oli tarjolla tänään tiistaina diakonian aamussa.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Markku Korhonen, 52, ei ole viettänyt syntymäpäiviään vuosiin, mutta tänä aamuna Keskustan seurakuntatalolla hänelle oli tarjolla kahvia ja täytekakkua suklaa-mansikka-täytteellä.

Syntymäpäivän viettäminen alkoi Korhosen huulenheitosta: mies kysyi tutuilta diakoniatyöntekijöiltä, järjestyisikö kakut, kun syntympäiväkin on tulossa. Idealle sanottiin kyllä. Olisihan herkusta iloa monille, kun tarjoilut järjestettäisiin tiistain diakonian aamun yhteydessä, jossa riittää kävijöitä läpi vuoden.

Juhlakahvilla Korhonen kertoo, että Yle on tehnyt hänestä viime viikolla dokumentin, josta lyhyt pätkä esitetään televisiossa tulevana torstaina 11.7. kello 18.20.

– Pitempi versio näkyy Yle Areenassa, hän selvittää.

Markku Korhonen on tuttu mies Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyössä. Diakoniatyöntekijä Riku-Matti Järvi ja Korhonen kertovat tunteneensa toisensa jo yli 10 vuoden ajan.

– Riku-Matti järjesti minulle kerran kämpänkin, Korhonen sanoo ja kiittelee vuolaasti diakonian apua hänelle.

Korhosen kontakti diakoniatyöhön on esillä myös Ylen ohjelmassa.

Markku Korhonen tuli noin vuosi sitten valtakunnan kuuluisaksi asunnottomaksi niin sanotun ihmisroskakeskustelun yhteydessä.

Markku Korhonen ja Riku-Matti Järvi tuntevat toisensa vuosien varrelta.

Anna palautetta jutusta tai lähetä terveisiä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta