Jukka Keskitalo: Kristilliset kesäjuhlat kiinnostavat, koska ihmisillä on hengellisyyden kaipuuta

6.7.19

Jumalan armo on avara, kuten Herättäjäjuhlien juhlalogo kertoo. Piispa Jukka Keskitalo vierailee Nivalan Herättäjäjuhlilla.


Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo vierailee viikonloppuna Nivalan Herättäjäjuhlilla.Viime viikonloppuna Keskistalo osallistui Muhoksen Suviseuroihin.

Piispa näkee, että herätysliikkeillä on ollut tärkeä rooli kirkon ja seurakuntien elämässä pohjoisen hiippakunnassa.

– Herätysliikkeiden kautta on kanavoitunut konstailematon ja kansanomainen tapa elää todeksi hengellisyyttä, Keskitalo toteaa herättäjäjuhlien alla lähettämässään tiedotteessaan.

– Hengellisten kesäjuhlien suuret osanottajamäärät kuvastavat hengellistä kaipuuta ja yhteisöllisyyden tarvetta. Toivon, että herätysliikkeet elävöittävät jatkossakin kirkon elämää.

–  Nivalan juhlien tunnus ”Armossa avarassa” kuvaa hyvin kristillisen uskon keskeistä sanomaa Jumalan armosta, jonka ihminen saa lahjana.

Piispa Jukka Keskitalon Nivalan herättäjäjuhlilla lauantaina pidetyn raamattutunnin teema on Pyhiinvaellus Raamatussa.

– Usko on lähtemistä. Ihmisellä on tarve vaeltaa pois tyhjästä ja muodollisesta elämästä. Sama kutsu ja kaipaus, joka sai Abrahamin lähtemään omasta maastaan, on saanut juhlavieraat vaeltamaan sanan kuuloon Nivalaan, piispa totesi puheenvuorossaan.

Herättäjäjuhlille odotetaan noin 30 000 osallistujaa.

Nivalan Herättäjäjuhlilla on pitkät perinteet. Pitäjässä järjestettiin körttijuhlat ensimmäisen kerran 124 vuotta sitten.

Piispa Jukka Keskitalo puhui Nivalan Herättäjäjuhlilla lauantaina. Kuva Sanna Krook

Piispa Jukka Keskitalon raamattutunti Herättäjäjuhlilla löytyy tästä.

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä