Kolumni: Ristin juurella

31.7.19

"Huomaan ajattelevani omaa nuoruuttani ja peilaan sitä tyttäreni elämään, sillä hän on juuri nyt siinä vaiheessa, jolloin kaikki on alussa" kirjoittaa Marjo Koski-Vähälä.


Kesällä on aikaa ihastella ja ihmetellä kaikkea sitä minkä keskellä saamme elää ja antaa unelmien ja haaveiden nousta pintaan. Istumme laiturilla, seisomme rantakivillä ja katselemme iltanuotiota – täydellinen hetki ajatuksille.

Tänä kesänä huomaan ajattelevani omaa nuoruuttani ja peilaan sitä tyttäreni elämään, sillä hän on juuri nyt siinä vaiheessa, jolloin kaikki on alussa, unelmat ja haaveet selkeänä mielessä ja elämä avoinna.

Itselleni nuoruus oli innokasta aikaa yhdessä ison kaverijoukon kanssa. Gospelkonsertit ja hengelliset tapahtumat vetivät puoleensa. Matkat eivät olleet esteenä, vaan pääsimme kulkemaan ja osallistumaan. Näin jälkikäteenkin ajateltuna, tuolla kaikella on ollut iso merkitys elämässäni!

Kun kesällä oma tyttöni asteli kirkon käytävää valkoisessa albassaan, niin oma nuoruus nousi voimakkaasti mieleen. Näen meissä paljon samaa. Samat asiat kantavat ja kiinnostavat.

Katselin tytärtäni unelmansa äärellä.

Marjo Koski-Vähälä

Äitinä tuen, kuljetan ja kannustan pitämään siitä hyvästä kiinni, sillä tiedän sen merkityksen. Iloiten seuraan häntä hänen innostuksessaan ja unelmissaan. Ja joskus kun vastustaa, niin silti kannattaa uskoa ja rukoilla johdatusta. Jumala kuulee kyllä ja vastaa.

Vedet silmissä seisoin rannalla ristin juurella ja katselin tytärtäni unelmansa äärellä – laulamassa omaa lauluaan:

”Juurella ristin seison ihmetellen maailmaa. On Luojan luomaa täydellistä, meri sekä maa. Äärelle sanan suurimman, pysähdyn, rauhaa tunnen vaan ja laineet hiljaa jatkavat taas kulkuaan…”

– Ja laulun päätteeksi hän totesi: Tämä on täydellinen tänne!

Nyt on aika viedä unelmaa eteenpäin studion kautta rannoille ja ihmisten sydämiin.

Usko sinäkin unelmiisi ja kulje niiden kanssa eteenpäin Taivaan Isän suojeluksessa!

 

Kirjoittaja on Lumijoen seurakunnan diakonissa-seurakuntasihteeri

Anna palautetta tekstistä täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Lumijoen seurakunta Näkemyksiä