Rauhankyyhkysiä ja ukonilmaa Jamboreella

31.7.19

Oulun partiolaisten raportointi Jamboree-leiriltä jatkuu.


Teksti: Sanna Parkkinen . Kuvat: Sanna Parkkinen .

Rauhankyyhkysten maailmanennätys

Leiri on kääntynyt loppusuoralle. Vaikka monta päivää on vielä jäljellä, alkaa kotimatka jo pyörimään mielessä. Usean leiriläisen olen tässä kuumuudessa kuullut sanovan, että kun pääsen kotiin juon puhdasta vettä joka ei maistu kloorille, heti kun pääsen syön pussillisen ruisleipää – hampurilaiset saa hetkeksi jäädä.

Ruokaa leirilippukunnassa leiriläiset ovat tehneet vartioissa. Kaupassa käynti ja ruokan valmistus ovat sujuneet alkukankeuksien jälkeen sujuvasti. Ongelmia ovat tuottaneet ruokatarvikkeiden loppuminen kaupasta ja erityisruokavaliot. Välillä on käytetty luovuutta kun aamiaismakkarat muuttuvat nakeiksi tai reikäkauhat perunamuusin tekovälineiksi.

Vettä ja urheilujuomia on juotu todella paljon. Aina kun kuuluu skål jokaisen pitää ottaa kulaus juomapullosta!
Sunnuntaina osallistuimme Scouts Own tilaisuuteen joka oli aamuhartaus, jonka teemana oli rauha. Teimme yhdessä maailmanennätyksen käsillä tehdyistä rauhankyyhkysistä.

Loppupäivä meni ohjelmapisteissä joista vesiaktiviteetit olivat yllättävän  suosittuja. Tänään maanantaina meidän leiriläiset pääsevät kauan odotettuun koskenlaskuun, jonne valitettavasti kaikki halukkaat eivät pääse.
Leirillä kaikki hyvin.

 

Yst.terv.
SaPa

 

Partiolaisen keräämä merkkisarja.
Partiolaisen keräämä merkkisarja.

Vaihtokauppaa ja ukkosilmaa

Helleaalto vaihtui tänään tiistaina vesisateeseen ja ukkoseen. Amerikkalaiseen tyyliin kaiuttimista kuului leirialueella hälytykset salamoinnista ja samaan aikaan myös leirin appiin pärähti sama tiedote. Metallinen pitkä silta suljettiin ja avattiin kuuron mentyä ohi 30 min varoajan jälkeen. Koko leirialueen on nyt päivän kääntyessä yöksi vallannut sumu.


Tänään on vihdoin saanut swopata  eli vaihtaa joukkueen ns. halutuimpia/arvokkaimpia tavaroita kuten väiski tai valkoinen Kånken-reppu. Erityisesti reppu on ollut haluttu. Vähän näyttää siltä, että meidän lippukunnan 39 repusta enää muutama on jäljellä. Reppu vaihtuu toiseen ja koska Kånken on suosittu, on vaihdossa saattanut saada repun lisäksi puseron tai huivin jne. Merkkejä on swopattu ahkerasti koko leirin ajan, voisi kai sanoa että meillä on joukossa ihan ammattilainen. Hän on saanut useampia eri maitten maiden merkkejä ja jopa kokonaisia sarjoja eri lippukuntien merkkejä.

Kaksi kokonaista leiripäivää jäljellä. Vielä on mahdollisuus uusiin kokemuksiin ja kavereihin.

Leirillä kaikki hyvin,
SaPa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetä partiolaisille terveisiä!

Lue aiemmat kuulumiset täältä ja 1.8. ilmestyneestä printistä:

Jamboreelta terve!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Yleinen