Kenttätien palvelukeskus 20.6.2019.
Kenttätien palvelukeskuksessa järjestetään päihdeasiakkaalle tai muulle asunnottomalle asiakkaalle inhimillinen perusasuminen, kuntoutetaan häntä ja luodaan edellytykset normaaliin elämään ja asumiseen.

Ouluun uusi asunnottomien päivätoimintakeskus

31.7.19

Oulun Kenttätielle avataan päivätoimintakeskus asunnottomille ja päihdepalvelujen asiakkaille.


Teksti: Oulun hyvinvointipalvelut . Kuvat: Sanna Krook .

Kenttätien palvelukeskuksessa aloittaa toimintansa asunnottomien päivätoimintakeskus. Avajaisia vietetään 4.9.2019. Tällä hetkellä tiloja muokataan päiväkeskustoiminnan käyttöön sopiviksi.

Kenttätien päivätoimintakeskus tulee olemaan avoinna arkipäivisin. Siellä voi viettää aikaa lämpimässä päiväsaikaan: katsoa tv:tä, lukea, juoda kahvit tai vain olla. Päiväkeskuksessa on myös mahdollisuus peseytyä ja pestä pyykkiä. Tarjolla on maksuton aamupala. Myös piha-alueen viihtyisyyteen on panostettu.

Päivätoimintakeskus on tarkoitettu oululaisille asunnottomille sekä päihdepalvelujen asiakkaille.

 

Toimintaa suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa

”Suunnittelemme ja rakennamme toimintaa koko ajan yhdessä asiakkaiden kanssa, jotta toiminta vastaa heidän tarpeitaan”, kertoo Kenttätien palvelukeskuksen ja päihdepuolen ohjaajapalvelun tiimivastaava Satu Rajavaara.

”Ajatus on, että päivätoimintakeskuksen kävijöillä on mahdollisuus tulla samalla myös muiden palvelujen piiriin, ja että avun saaminen olisi mahdollisimman helppoa”, Rajavaara toteaa.

Päivätoimintakeskuksessa on mahdollisuus jutella, saada ohjausta ja neuvontaa sekä apua ohjaajilta, sairaanhoitajalta tai sosiaalityöntekijältä. Lisäksi toiminnan järjestämisessä on mukana muita toimijoita, kuten järjestöjä ja Oulun seurakunnat.

 

Päiväkeskus tulee entisiin yhteismajoituksen tiloihin

Päivätoimintakeskus tulee Kenttätielle entisiin yhteismajoituksen tiloihin. Tilapäismajoitusta on Kenttätiellä kuitenkin jatkossakin. Tilapäismajoituksessa asiakaspaikkoja on 30, joiden lisäksi yhteismajoituspaikkoja on 9. Käytössä on myös kaksi turvahuonetta.

Aiemmin pitkäaikaisesti Kenttätiellä olleille asukkaille on mahdollistettu eri tavoin muutto itsenäiseen omaan asumiseen, ja heille on järjestetty tarvittava tuki ja ohjaus omaan kotiin.

Tilapäismajoituksen ajatuksena on peruspalvelujen ­– kuten majoituksen, ruoan ja hygienian – ohella tarjota asiakkaille mahdollisuus sairaanhoitajan ja sosiaalityöntekijän tapaamisiin, ja siten saattaa kuntoon esimerkiksi terveydenhoitoon ja toimeentuloon sekä etuuksiin liittyviä asioita. Asiakkaita avustetaan myös asunnon hankkimisessa sekä motivoidaan päihdehoitoon ja kuntoutumiseen. Omaan kotiin muuttajille tarjotaan ohjaajapalvelua tueksi kohti itsenäistä asumista ja elämää.

 

Herättääkö aihe ajatuksia? Lähetä terveisiä.

 

Lisää aiheesta:

Yhä enemmän työtä yhdessä

Asunnoton mies herätti auttamisinnon

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat