Seurakunnan työntekijät tunnistaa Holy Water Bar -logosta.
Seurakunnan työntekijät tunnistaa Holy Water Bar -logosta.

Tarjolla pyhää vettä Qstockissa

24.7.19

Oulun seurakunnat osallistuvat tulevana viikonloppuna kesäfestivaaleille yhdettätoista kertaa.


Teksti: Iida Putkonen .

Musiikkitapahtuma Qstock saapuu Oulun Kuusisaareen jälleen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Myös Oulun seurakunnat pystyttävät paikan päälle oman telttansa tottuneesti.

– Lähtökohtaisesti idea on se, että haluamme olla siellä missä seurakuntalaiset ovat, telttaa neljättä vuotta pyörittävä seurakuntapastori Salla Autere kertoo.

Tänä vuonna perinteisen festariteltan konsepti muuttuu, kun seurakunnat pystyttävät tapahtuman ajaksi Holy Water Bar -vesibaarin. Uudenlaisen idean takana on Autereen lisäksi nuorisotyönohjaaja Jouni Heikinheimo.

Autere kertoo vesibaarin olleen suunnitteilla jo useamman vuoden ajan. Idea syntyi, kun hän keskusteli kollegansa kanssa mahdollisuudesta tarjota festivaalikävijöille ruokaa tai juomaa.

– Holy Water Barissa teemme erilaisia maksuttomia vesipohjaisia drinkkejä, joilla on hullunkurisia nimiä. Teltta tullaan myös sisustamaan baaritiskillä, Autere kertoo.

Vesi valikoitui baarin teemaksi sen kristillisten merkitysten takia.

– Vesi on kristityille tärkeä, se on suojellut meitä jo kohdussamme ja kasteen vesi kantaa läpi elämän, Autere selittää.

– Raamatun sanojen mukaan, joka tästä lähteestä juo, ei ole koskaan janoinen, hän jatkaa.

Haluamme olla siellä, missä seurakuntalaiset ovat.

Salla Autere

Kuten aiempinakin vuosina seurakuntien teltta toimii kohtaamis- ja lepäämispaikkana.

– Tarjoamme yhä lepopaikkaa ja meille voi käydä juttelemassa ihan mistä vaan, niin hengellisistä asioista tai vaan kuulumisista, Autere sanoo.

Hän kokee tärkeäksi sen, että seurakunta on läsnä festivaaleilla ja kertoo, että virka-asuisilta papeilta on Qstockissa pyydetty muun muassa siunausta.

– Paikalla on 35 000 ihmistä, ja osalle tämä on ainoa kerta vuodesta kun he tapaavat seurakunnan edustajia, Autere kertoo.

Oulun seurakuntien teltta on auki molempina Qstock-päivinä 26.–27.7. aamusta iltaan asti. Telttaa pyörittävät yhteistyössä kaikki seitsemän Oulun seurakuntaa. Paikan päältä löytyy pappeja ja nuorisotyöntekijöitä sekä vapaaehtoisia, joille voi myös jutella halutessaan.

Teltta löytyy tapahtumasta samalta paikalta kuin aiempinakin vuosina: aivan pääsisäänkäynnin läheisyydestä infopisteen vierestä.

Mitä mieltä olet seurakuntien osallistumisesta festareille? Anna palautetta.

Lue aiemmasta Qstock-teltasta:

Kirkko tarjoaa levähdyspaikan Qstockissa ja vihillekin pääsee

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Yleinen