Kaija Martin ehti työskennellä Afganistanissa 16 vuotta.

Avustustyöntekijä Kaija Martinia muistellaan Oulussa

15.8.19

Oulujoen ja Kiimingin seurakuntien nimikkolähetti ja Kansanlähetyksen työntekijä menehtyi työtehtävissä Afganistanissa vuonna 2014.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Kirsi Jokela .

Avustustyöntekijä Kaija Martin sai surmansa, kun kaksi moottoripyörällä ohiajanutta henkilöä ampui hänet ja työkaveri Seija Järvenpään taksin takapenkille Heratissa heinäkuussa 2014.

Oulusta kotoisin ollut Kaija Martin työskenteli Afganistanissa vuodesta 1998 lähtien. Hän teki työtä erityisesti naisten parissa.

Martinia muistellaan Intiön seurakuntakodissa 18. elokuuta.

– Kaijalla oli Oulussa paljon ystäviä ja tuttavia. Halusimme muistoseurat, joihin myös heidän olisi helppo osallistua, kertoo Oulujoen seurakunnan lähetyssihteeri Katja Haipus.

Samalla on  mahdollisuus käydä Martinin haudalla Intiössä.

– Laskemme haudalle hänen rakastamiaan ruusuja, kertoo tilaisuuteen osallistuva lähetysvastaava Minna Helanen Pohjois-Pohjanmaan Kansanlähetyksestä.

 

Afganistanilaisten kanssa toimitaan Suomessa

Minna Helasen mukaan Kansanlähetyksellä on tällä hetkellä työntekijöitä muun muassa Japanissa, Papua-Uusi-Guineassa, Venäjällä, Etiopiassa ja Aasiassa.

Euroopassa työtä tehdään etenkin maahanmuuttajien parissa. Tällä hetkellä Kansanlähetyksellä on työntekijät Kreikassa ja Bulgariassa. Afganistanissa työntekijää ei ole. Sen sijaan toimitaan Suomeen saapuneiden afgaanien keskuudessa.

Kaija Martinin muistoseurat ovat Intiön seurakuntakodissa 18. elokuuta kello 18. Seurojen yhteydessä on mahdollisuus kuulla menneestä ja nykyisestä Kansanlähetyksen työstä.

Kaija Martinia muistellaan Kiimingissä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta Yleinen