Anne oli yksi Oulu Priden vapaaehtoisista halaajista.
Anne oli yksi Oulu Priden vapaaehtoisista halaajista.

Hyväksyntää halauksilla

12.8.19

Ihmisillä on pikän ajan traumoja ja hylkäämiskokemuksia liittyen kaapista ulos tulemiseen, Anne sanoo. Juuri näitä kokemuksia hän haluaa halaamalla parantaa.


Teksti: Teksti ja kuva: Iida Putkonen .

Oulu Pride -kulkue keräsi viime lauantaina noin 3000 osallistujaa. Mukana oli järjestöjä, seurakunnan edustajia ja vapaaehtoisia. Aiemmin kesällä järjestetyillä Helsinki Pride -festivaaleilla kirkko osallistui muun muassa järjestämällä vapaaehtoisten aikuisten ryhmän jakamaan hyväksyviä halauksia.

Samankaltaista toimintaa oli Oulu Priden järjestäjien toimesta myös viime viikonloppuna. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisten avulla, ja halukkaat ovat pystyneet ilmoittautumaan tehtäviin aina liikenteenohjauksesta halaukseen etukäteen netissä.

Yksi Oulu Priden lauantaisen kulkueen vapaaehtoisista oli Anne, joka oli mukana vapaaehtoisena ensimmäistä kertaa ja valinnut tehtäväkseen halaamisen. Kolmen lapsen äiti oli varustautunut turvallisia halauksia lupaavalla kyltillä, jossa hän oli kirjoittanut erityisesti ”äiti halaa”.

Miksi juuri äidin halaus on tärkeä?

– Nimenomaan siksi, että ihmisillä on paljon pitkän ajan traumoja ja hylkäämiskokemuksia liittyen kaapista ulos tulemiseen. Perhe ei hyväksy ja tulee kokemus, että äiti ei hyväksy, Anne vastaa.

Haluan välittää kollektiivisen äitien hyväksynnän ja halauksen niille ihmisille, jotka eivät sitä ehkä omalta äidiltään saa.

Anne

 

Vapaaehtoishalaaja kertoo ripustaneen kyltin kaulaansa vasta viisi minuuttia aiemmin ja kohdanneensa jo useita ihmisiä, jotka tulivat halaamaan häntä.

– Kai sitä haluaa antaa toisille sen hyvän, mitä itsekin on saanut, hän jatkaa.

Anne on nähnyt omin silmin, kuinka tärkeää perheen hyväksyntä on. Siksi hän haluaa auttaa levittämään suvaitsevaisuutta.

– Haluan välittää kollektiivisen äitien hyväksynnän ja halauksen niille ihmisille, jotka eivät sitä ehkä omalta äidiltään saa.

 

Herättikö juttu ajatuksia? Lähetä meille palautetta.

Lue lisää aiheesta:

Kokemukset kuuluville

Pääkirjoitus: Kielto ja kaipaus

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä