Lasse Hertteli aloitti Karjasillan seurakunnan uutena diakonina.
Lasse Hertteli kertoo vastaanoton uudella työpaikalla olleen hyvin positiivinen.

Ihmisläheiseen työhön

15.8.19

Karjasillan seurakunnassa aloitti uusi diakoni kesäkuun alussa. Lasse Hertteli kertoo, millaista työ on tähän mennessä ollut - ja mitä diakonina toimiminen hänelle merkitsee.


Teksti: Iida Putkonen . Kuvat: Nina Niemelä .

Karjasillan seurakunnassa diakonina kesäkuussa aloittanut Lasse Hertteli lähti seurakuntaan ilman aiempaa kokemusta.

– Olin aika ajoin miettinyt, että haluaisin vielä kouluttautua uuteen ammattiin. Aloitin opinnot vuonna 2016 ja harjoittelussa koin, että diakonin työ voisi olla se oikea, Hertteli kertoo.

Aiemmin hirsiteollisuudessa ja myyntityössä toiminut Hertteli aloitti Karjasillan seurakunnassa kesäkuussa ja jatkaa marraskuun loppuun Karjasilta–Kaukovainio-aluetyöntekijänä.

Hertteli kertoo odottaneensa työn eroavan aiemmista kokemuksistaan, ja tähänastisen työskentelyn vastanneen siten hänen odotuksiaan.

– Teollisuudessa työ oli fyysistä, suorituskeskeistä. Vaikka myyntityössäkin toimitaan moraalisääntöjen sekä rehellisten arvojen mukaan, oli stressi erilaatuista. Seurakuntatyö on ihmisläheisempää ja samalla stressin kokeminen lempeämpää.

Aiempaan tuloskeskeisyyteen verraten Hertteli kertoo pystyvänsä diakonina olemaan itselleen armollinen. Seurakuntatyössä hän sekä antaa että saa, ja Raamatun kehotus auttaa lähimmäistä on jatkuvasti läsnä hänen arjessaan.

– Sisimmillään lähimmäisen auttaminen on se, joka vetää tähän työhön. Olen myös omassa elämässäni kokenut, että minua on autettu ja siksi haluan myös auttaa toisia vastavuoroisesti.

Työn vastapainoksi Hertteli viihtyy kotona perheensä kanssa sekä harrastaa vapaa-ajallaan ulkoilua ja liikuntaa.

– Lentopallossa voi hyvin irrottautua arkirutiinista ja työstä. Syksyisin rentouttavaa on myös marjojen poimiminen.

 

Ketä haluaisit meidän haastattelevan seuraavaksi? Lähetä juttuvinkki.

Lue lisää juttuja seurakunnan työntekijöistä:

Lyhyt työmatka houkutteli Tyrnävälle

Viimeisen pedin petaaja

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Seurakunnat Yleinen