Mari Hevosmaa tulee pian tutuksi tyrnäväläisnuorille.

Itseoppinut musikantti tuli Tyrnävälle

20.8.19

Mari Hevosmaa aloitti Tyrnävän seurakunnan vs. nuorisotyönohjaajana.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Mari Hevosmaa .

Mahdollisuus hyödyntää luovuutta ja musikaalisuutta työpäivien aikana ilahduttaa Mari Hevosmaata. Hän aloitti Tyrnävän seurakunnan vs. nuorisotyönohjaajana elokuun alussa.

– Pidän musiikista ja käsillä tekemisestä, kuten askartelusta ja piirtämisestä. Niistä taidoista on iloa myös nuorisotyönohjaajana.

Musiikin suhteen Hevosmaa on itseoppinut.

– Pianonsoiton opettelin itsekseni, kitaransoittoharrastus alkoi lukion alkeiskurssin jälkeen. Mikään ammattilainen en ole, mutta perussäestys onnistuu.

Nuorisotyönohjaajana Mari Hevosmaa toivoo olevansa helposti lähestyttävä: ihminen, jolle voi puhua ilonsa ja surunsa. Suhteiden solmiminen tyrnäväläisnuoriin on uudella työntekijällä vielä alkuvaiheessa.

– Olen käynyt kerran yläkoulussa, jossa päivystämme viikoittain ja lähiaikoina kahvittelen lukiossa. Isoskoulutus alkaa pian, samoin kuin torstai-iltaisin seurakuntatalossa vietettävät nuorten illat. Lisäksi on kerran kuussa pidettävä nuorten kahvila.

Toivon olevani ihminen, jolle voi puhua ilonsa ja surunsa.

 

Tyrnävälle nuorisotyönohjaaja saapui Kuopion suurimmasta seurakunnasta, Kallavedeltä. Kevään ajan kestänyt työ Savossa oli sijaisuus, samoin kuin nyt käynnistynyt pesti Tyrnävällä. Näillä näkymin töitä on kesäkuun loppuun saakka.

Tyrnävä on Mari Hevosmaalle uusi tuttavuus, sillä hän oli käynyt paikkakunnalla kerran ennen muuttoaan. Kiinnostus kirkon töitä kohtaan syttyi jo kotiseudulla Ylivieskassa.

– Olin monta vuotta isosena. Pidin siitä ja hakeuduin opiskelemaan tätä alaa, jotta saan tehdä samanlaista työtä.

Anna palautetta jutusta

Lyhyt työmatka houkutteli Tyrnävälle

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Tyrnävän seurakunta