Kuka pääsee esiintymään tuomiokirkkoon?

23.8.19

Oulun tuomiokirkko on yksi kaupungin suosituimmista konserttipaikoista. Millaisiin tilaisuuksiin sen voi saada käyttöönsä?


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook .

Oulun tuomiokirkossa esiintyvät niin seurakuntien omat kuorot ja musiikkiryhmät kuin kaupunkiin saapuvat vierailevat artistit ja puhujat. Kirkkojen käyttöön antamisesta päättävät viime kädessä seurakuntien kirkkoherrat, Oulun tuomiokirkon osalta siis tuomiorovasti.

Tuomiorovasti Satu Saarinen, millaisiin tilaisuuksiin Oulun tuomiokirkon voi saada käyttöönsä?

– Lähinnä vuokrasopimuksia solmitaan konsertteihin ja muihin musiikkitilaisuuksiin. Näitä varten meillä on päätetty linjaus vuokrasta ja sopimusehdoista, siihen liittyy esimerkiksi linjauksia ohjelmamyynnin tai lipunmyynnin suhteen.

– Kirkkoa voi saada käyttöönsä myös erilaisiin näytelmiin ja puhetilaisuuksiin, mutta nämä ovat yleensä tavalla tai toisella yhteistyössä seurakunnan kanssa tehtäviä projekteja ja tapahtumia, ja liittyvät usein kaupunkifestivaaleihin tai tuomiokirkkoseurakunnan omaan kausitoimintaan.

Millaisiin tilaisuuksiin kirkkotilaa ei anneta?

– Kirkkoa ei anneta tilaisuuksiin, joiden muoto tai sisältö jollain tavalla on ristiriidassa kirkkotilan pyhyyden tai kirkon sanoman kanssa.

Onko euromääräinen vuokrasumma ainoa tapa maksaa kirkon käytöstä?

– Periaatteessa ja usein näin on, mutta linjauksen mukaan muutakin vastiketta voidaan ajatella, esimerkiksi avustaminen messuissa tai antamalla ohjelmatuotoista osan hyväntekeväisyyteen.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Oulun tuomiokirkkoseurakunta