Ville Karppelinin uskoo papin tulevan ihmisille nopeasti tutuksi pienellä paikkakunnalla.

Lyhyt työmatka houkutteli Tyrnävälle

7.8.19

Ville Karppelin on Tyrnävän seurakunnan uusi kappalainen. Jatkossa häntä nähdään erityisesti Temmeksellä.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Minna Virtanen .

Tyrnävän seurakunnan uusi kappalainen Ville Karppelin on ehtinyt tutustua työpaikkaansa viikon päivät. Aikaisemmin Raahen seurakunnassa työskennelleelle Karppelinille työpaikan vaihto tarkoittaa totuttelua aikaisempaa maaseutumaisempaan ympäristöön.

– Raahen seurakunnassa on satakunta työntekijää, Tyrnävällä noin viidennes siitä. Koen pienen työyhteisön tervetulleena, Karppelin miettii.

Pienessä seurakunnassa Karppelin uskoo papin työn olevan yksinkertaisempaa, ”ihmisen kokoista” ja seurakuntalaisiin tutustumisen nopeampaa kuin isommalla paikkakunnalla.

– Lähdin kyllä haikein mielin Raahesta, josta olen alun perin kotoisin, mutta perheellisenä arvostan sitä, että työmatka lyhenee 50 kilometristä 15 kilometriin, Limingassa kotiaan pitävä kappalainen toteaa.

Tyrnävällä Ville Karppelinin työaluetta on erityisesti Temmes. Kyseessä on ennestään tuttu paikka, sillä Karppelin oli paikkakunnalla isosena kahtena kesänä 1990-luvun puolivälissä.

Karppelin toteaa tietävänsä myös, millaisen esimiehen saa. Kirkkoherra Teemu Isokääntä on hänelle tuttu jo nuoruusvuosilta.

Vapaa-aikaansa viiden lapsen isän viettää pitkälti perheen parissa.

– Jos miehessä on yhtään virtaa, lähden lenkille tai talvella hiihtämään. Harrastuksille ei jää paljon aikaa, mutta se ei haittaa, viihdyn hyvin kotona perheen kanssa.

 

Anna palautetta tai lähetä terveisiä

Kirkon remontti alkoi Tyrnävällä

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Tyrnävän seurakunta