Seurakunta-aktiivit Niina Suutari ja Eine Rautiainen herättelevät kiinnostusta Raamattua kohtaan.

Maikkulan kappelissa alkaa epäilijällekin sopiva raamatunopetussarja

6.8.19

Opetussarjan aikana mietitään, antaako Raamattu luotettavan kuvan Jeesuksesta ja kysytään, mikä merkitys kristinuskolla on.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Maikkulan kappelissa Oulussa käynnistyy elokuun lopussa raamatunopetussarja, jossa raivataan esteitä Raamattuun tarttumiselle. Tekstin tarkan läpikäymisen sijaan keskitytään kysymyksiin, joita lukemista harkitseville usein syntyy.

– Suoraan Raamatun lukuihin käsiksi käyminen voi olla etsijälle ja kyseenalaistajalle aika hardcorea, toteaa idean äiti Niina Suutari.

– Sen sijaan, että lukisimme Raamattua jae jakeelta, käymme läpi erilaisia teemoja. Tarkoituksena on karistaa ennakkoluuloja, jotka voivat olla esteenä Raamattuun tutustumiselle, lisää sarjan järjestelyissä mukana oleva Eine Rautiainen.

 

Pinnan raaputus voi herättää uteliaisuuden

Neliosaisessa opetussarjassa pöyhitään muun muassa sitä, antaako Raamattu luotettavan kuvan Jeesuksesta ja mikä merkitys Raamatulla ja kristinuskolla on ollut länsimaalaisessa kulttuurissa.

Lisäksi esitetään perusteita Uutta testamenttia helpommin paitsioon jäävän Vanhan testamentin tutkimiseen ja keskustellaan siitä, millainen vaikutus uskolla on ihmisen elämään.

Alustajina toimivat Eine Rautiainen, Karjasillan seurakunnan pastorit Juha Vähäkangas ja Jonne Pirkola sekä Suomen Raamattuopiston aluejohtaja Mika Pouke.

– Toivomme, että puheenvuorot herättävät keskustelua ja pohdintaa, toteaa Rautiainen.

 

Lukuharrastus alkoi Raamatusta

Eine Rautiainen alkoi lukea Raamattua 15-vuotiaana käytyään rippikoulun. Sen jälkeen Rautiainen luki kaiken kristillisen kirjallisuuden, mitä kotoa löytyi.

Niina Suutari oli ostanut Raamatun aikuisiällä ennen uskoontuloaan. Kun hänessä vahvistui käsitys Jumalan olemassaolosta, oli aika kaivaa ostos esiin.

Vaikka Raamattu tuntui molemmista aluksi vaikeaselkoiselta, Rautiaisen sanoin sen kirjoitukset ”tulivat kohti”.

– Tuli tunne, että äskettäin lukemani sopii juuri tähän hetkeen ja päivään, minun elämään, molemmat kuvailevat.

Suoraan Raamatun lukuihin käsiksi käyminen voi olla etsijälle aika hardcorea.

Niina Suutaria on erityisesti koskettanut Raamatun jae löytyy Jeremian kirjasta. Sen 31. luku ja 9. jae sisältää rohkaisevan ajatuksen: ”Itkien he tulevat, ja minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen”.

Eine Rautiainen on puolestaan hakenut voimaa Filippiläiskirjeen neljännestä luvusta. Sen jakeet 6-7 sisältävät lauseen ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon”.

Maikkulan kappelin raamatunopetussarja alkaa 25.8. klo 17.

Anna palautetta jutusta

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Raamattupiirissä miehet eivät kilpaile

 

Lue lisää aiheesta:

Karjasillan seurakunta Kirkko ja usko