Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä tekee harvakseltaan myös papin töitä.

Marianne Heikkilä saarnaa Elojuhlilla

8.8.19

Oulujoen kirkossa ja pappilan pihalla 18. elokuuta vietettävässä juhlassa huomioidaan erityisesti lapset.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marttaliitto/ Elvi Rista .

Oulujoen seurakunnan Elojuhlassa nousee tänä vuonna saarnatuoliin Marttaliiton pääsihteeri, pappi Marianne Heikkilä.

Vuonna 1996 papiksi vihitty Heikkilä ehti toimia nuorisotyöstä vastaavan papin virassa Vantaan Hakunilassa vuoden päivät, kun työelämä vei muihin tehtäviin. Pappeus on silti kulkenut elämässä mukana.

– Olen tehnyt koko ajan papin työtä ja on ilahduttavaa, että freelance-pappeja halutaan kutsua vihki-, kaste- ja hautaustoimituksiin. Päätyöt ja lukuisat luottamustoimet ovat kuitenkin mahdollistaneet lähinnä läheisten ja sukulaisten kutsuihin vastaamisen.

 

Takaisin Marttoihin tauon jälkeen

Elojuhlat päättää Marianne Heikkilän ensimmäisen työviikon Marttaliitossa vuoden kestäneen virkavapaan jälkeen. Heikkilä veti elokuusta toukokuun loppuun valtakunnallisen lapsistrategian valmistelua opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Valmistelutyön tuloksena määriteltiin seitsemän tavoitetta, joiden avulla Suomesta on tarkoitus saada lapsi- ja perhemyönteinen maa vuoteen 2040 mennessä. Näistä akuuteimpina Heikkilä pitää lapsiperheiden köyhyyden vähentämistä ja lapsiperheille suunnattavaa, monialaista tukea.

Olennaista on myös perheiden tukeminen toivotun lapsimäärän saavuttamisessa.

– Syntyvyys määrittää paljon sitä, kuinka lapsimyönteinen yhteiskunta on.

Tänä kesänä Heikkilä on ehtinyt lomailla pitkästä aikaa.

– Minulla oli ensimmäinen kunnon kesäloma koskaan ja kävimme hakemassa tyttäremme Ranskasta hänen vaihto-oppilasvuotensa päättyessä.

 

Lohisoppaa ja musisointia

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävän Elojuhla huomioi erityisesti lapset. Pappilan pihalla esiintyy lastenyhtye Liikkuva Laulureppu, paikalla ovat kirkon nallet ja ohjelmassa on muun muassa lelunäyttely. Syömäänkin pääsee, sillä tarjolla on lohisoppaa.

Marianne Heikkilä aikoo huomioida lapset saarnassaan, jonka teemana on kyseisenä sunnuntaina uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa.

– Raamatussa todetaan, että jolle on annettu paljon, siltä paljon vaaditaan, jolle on paljon uskottu, se pannaan paljosta vastaamaan.

– Tämä sopii hyvin myös vanhemmuuteen, kahden lapsen äiti toteaa.

Anna palautetta jutusta

Elojuhla-bändi etsii soittajia

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta