Kolumni: Merirosvo ja aarrekartta

14.8.19

Kesällä tylsyys voi ottaa vallan, mutta tylsyydelläkin on tehtävänsä, kirjoittaa Tomi Koho.


Teksti: Tomi Koho .

Odottelin tilaustani kahvilassa. Ojensin käteni ottaakseni taskustani matkapuhelimen, joka ei kuitenkaan ollut siellä. Olin päättänyt kokeilla viikon ajan, miltä tuntuisi elämä ilman kännykkää. Tältä se nyt tuntui. Tylsältä.

Kaivoin esiin palan paperia ja aloin piirtelemään. Piirsin pöydässä olevia pippuripurkkeja. Taitoni eivät riittäneet.

En luovuttanut. Pippuripurkit muuttuivat laivaksi. Laivassa oli merirosvo. Myöhemmin sinne tuli myös katapultti, koska meressä oli merihirviöitä.

Tylsyydellä on joskus jalostava vaikutus. Se auttaa löytämään hienoja, vaikkakin outoja, asioita.

Kesällä on samankaltainen vaikutus. Suurimman osan vuodesta ainakin itse juoksen juoksuhaudassa, mielessäni vain seuraava käänne. Yksi tulipalo sammutetaan toisen jälkeen. Kokonaiskuva taistelukentästä ja elämästä katoaa helposti.

Kesällä asia on toisin. Ehdin piirtelemään oman elämäni suunnitelmaa. Parasta on, ettei minun tarvitse piirtää elämäni suunnitelmaa yksin. Rennosti Jeesuksen kanssa kyselen elämän isoja kysymyksiä. Mitä Jumala haluaa elämässäni tehdä, mihin hän kutsuu ja keiden luokse?

Tylsyydellä on joskus jalostava vaikutus.

Tomi Koho

 

Tältä pohjalta elämäni suunnitelmaan ei välttämättä piirry merirosvoa, mutta se näyttää sitäkin enemmän aarrekartalta.

Toivottavasti kesässäsi on aikaa istua Jeesuksen kanssa piirtelemään, kirjoittamaan tai keskustelemaan. Varmaan siinä, mitä löydät, ei ole merirosvoa tai edes katapulttia, vaan jotakin vielä hienompaa ja todennäköisesti huikealla tavalla erikoisempaa.

Ehkä syksyn juoksuhaudassa on myös hauskempaa, kun matkaoppaana on aarrekartta. Ehkä se jopa lakkaa olemasta juoksuhauta ja alkaa näyttää enemmän seikkailulta.

 

Kirjoittaja on Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n (OPKO) työntekijä ja pastori Oulussa

 

Herättikö juttu ajatuksia? Lähetä palautetta.

Lue lisää:

Pääkirjoitus: Ei ole pakko harrastaa

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä Yleinen