Rakkauslaulujen illassa pääsee myös avioon pop up -vihkihetkessä

7.8.19

Oulun Hietasaaressa pidetään syyskuussa vapaaehtoisten ideoima rakkauslaulujen ilta. Ennen yhteislaulujen alkua pidettävässä vihkihetkessä pääsee myös vannomaan rakkautta.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Studio P.S.V. .

Pimenevät syysillat meren äärellä tarjoavat mitä parhaimmat puitteet romantiikalle. Oulun Hietasaaressa Kahvila Poijussa järjestetään historian ensimmäinen Seelarin lauluilta 5. syyskuuta. Teemana ovat rakkauslaulut.

– Yhteinen rakkauslauluilta alkaa pop up -vihkimisillä. Idea pop up-vihkimisestä tuli Karjasillan seurakunnan kappalaiselta, Olavi Mäkelältä. Parit ovat vielä haussa, mutta toivottavasti sellaisia löytyy, kertoo Soili Kallio-Pulkkinen, joka on ollut ideoimassa tapahtumaa.

Vihittävien pitää ilmoittautua ennakkoon Mäkelälle, näin varmistetaan, että parit ehtivät hankkia myös vihkimiseen tarvittavan esteettömyystodistuksen.

On mentävä sinne, missä ihmisetkin ovat

Soili Kallio-Pulkkiselle ja aviomies Harri Pulkkiselle tapahtumien ja keikkojen järjestäminen on tuttua. Pariskunta on ollut vapaaehtoisena toteuttamassa vuosien aikana muun muassa Majakkailtoja Pyhän Andreaan kirkolla.

– Olen tehnyt vapaaehtoistyötä kirkossa kolmekymmentä vuotta, ja luottamushenkilönäkin olen ollut 12 vuotta, Kallio-Pulkkinen laskeskelee.

Kokemuksen myötä hän tietää, että kirkon on tärkeää mennä sinne, missä ihmiset liikkuvat. Kirkon kannattaa hänen mukaansa tuoda tapahtumia kirkkojen ja seurakuntatalojen seinien ulkopuolellekin.

Kallio-Pulkkinen kertoo esimerkin viime vuoden lopusta.

– Yliopiston joululaulutilaisuus järjestettiin kirkon sijaan kasvitieteellisessä puutarhassa, ja sinne saapui moninkertainen määrä laulajia odotuksiin nähden.

Lauluja eri teemojen ympärille

Ajatus Seelarin lauluilloista syntyi aika luontevasti ”perhepiirissä”, sillä pariskunnan molemmat pojat ovat muusikoita. Kun kahvilayrittäjä Antti Rautio innostui ajatuksesta ja antoi tilan tapahtumalle, konsepti alkoi hahmottua.

Tarkoituksena on järjestää yhteislauluiltoja eri kohderyhmille Seelarin lauluillat -nimen alla.

– Ajatuksenamme on ollut, että nämä toteutettaisiin yhteistyössä yli seurakuntarajojen nuoriso-, aikuis-, avioliitto- ja opiskelijatyön kanssa riippuen illan aiheesta, Soili Kallio-Pulkkinen kertoo.

Rakkauslaulujen iltaan laulattamaan tulee kokoonpano Iida-Maria & JP, jonka muodostavat Iida-Maria Palosaari ja Jukka-Pekka Pulkkinen. Esiintyjät ovat heille harvinaisen tuttuja, sillä JP on pariskunnan poika.

Duo on tehnyt hääkeikkaa jo pidemmän aikaa, jonka myötä rakkauslaulut ovat tulleet tutuksi.

Iida-Maria ja JP esiintyvät pop up -vihkimisen yhteydessä hääpareille. Sen jälkeen alkava lauluilta koostuu yhteislauluista.

– Kappaleita on valittu usealta vuosikymmeneltä klassikoista tuoreimpiin hitteihin eri teemojen pohjalta, he kertovat.

Ajatuksena on tehdä lauluilloista vuosittainen kesäperinne.

– Rakkauslaulut ovat ihania, joten olemme mahdollisesti mukana jatkossakin.

 

Vihkihetki Seelarissa

Solmi avioliitto rakkaasi kanssa merellisissä maisemissa. Vihkihetkessä on mahdollisuus saada myös jo solmitulle avioliitolle kirkollinen siunaus. Seurakunta tarjoaa vihkipareille kakkukahvit.

Vihitte tahtovien parien tulee ilmoittautua pastori Olavi Mäkelälle vähintään viikkoa aikaisemmin: olavi.makela@evl.fi, 040 7636 488. Jotta kirkollinen vihkiminen on mahdollista, molempien tulee olla ev.lut. kirkon jäseniä ja rippikoulu käytynä. Mukana täytyy olla myös voimassaoleva avioesteiden tutkinta -lomake.

Minne ja milloin? Pop up -henkinen vihkihetki Seelarissa torstaina 5.9. kello 17.30–19, Kahvila Poiju, Puomitie 12, 90510 Oulu.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Seurakunnat