Tour d’Ouluun osallistuneet opiskelijat pysähtyivät rastisuunnistuksen aikana myös Keskustan seurakuntatalon sisäpihalle pulmapelin äärelle.

Rististä tuli pulma, joka ratkesi

28.8.19

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kaupunkisuunnistus Tour d’Oulu pysäytti tänään nuoria Keskustan seurakuntatalon sisäpihalle.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Perinteinen Tour d’Oulu -rastisuunnistus toi Keskustan seurakuntatalon sisäpihalle ison joukon opiskelijoita. Tämänpäiväinen Oulun ammattikorkeakoulun kaupunkisuunnistus tutustutti uudet opiskelijat Oulun kaupunkiin ja toisiin opiskelijatovereihin.

Oulun seurakuntien oppilaitosdiakoni Salla Havukainen-Junno kertoo, että rastitempauksessa on mukana muun muassa ainejärjestöjä ja hyvinvointitoimijoita, kuten seurakunnan oppilaitostyö.

Ryhmät lähtivät iltapäivällä liikkeelle Rotuaarilta.

– Liikkeellä oli 110 joukkuetta ja 11 rastipaikkaa pysäytti heidät vuorollaan. Viime vuonna laskimme, että tuolloin seurakunnan pisteellä kävi noin 750 opiskelijaa.

Sisäpihalla ryhmät ratkoivat, miten kuudesta erimuotoisesta ja erikokoisesta puupalasesta syntyy risti. Nopeimmat ratkojat palkitaan myöhemmin haalarimerkillä.

Vaikka nuoret ovat välkkyjä, puupalaset pyörivät hetken ryhmien käsissä ennen kuin niistä hahmottui ehjä risti.

Kun tehtävä oli suoritettu, opiskelijat siirtyivät vesipisteelle, jossa oppilaistospastorit Ari Savuoja ja Jenni Siljander tarjoilivat virkistävää juomaa Havukaisen seurana (kuvassa alhaalla).

Ryhmiä kuljettivat rastilta toiselle tutorit, vanhemmat ohjaavat opiskelijat.

Oulun seurakunnat ovat olleet tempauksessa mukana jo monena vuonna.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä