Dom Second Handin tuotteiden kysyntä yllätti varastontyhjennystapahtumassa.
Dom Second Handin tuotteiden kysyntä yllätti varastontyhjennystapahtumassa.

Taiteiden Yö valtasi seurakuntatalon

15.8.19

12. kertaa vietettävä Oulun Taiteiden Yö tempaisi mukaansa myös Oulun seurakunnat. Tapahtumaa juhlittiin keskustan seurakuntatalon sisäpihalla, jossa ohjelmaa oli musiikista Dom Second Handin kirpputoriin.


Teksti: Iida Putkonen . Kuvat: Iida Putkonen .

Taiteiden Yönä seurakuntatalon pihalla kuhisi ja aukealla kaikuivat tutut virret sekä iloinen puheensorina. Sisäpihalla kävijöitä houkutti erityisesti vaatteiden kierrätysliikkeen Dom Second Handin varastontyhjennys. Kävijöiden pyynnöstä myös juuri ennen tapahtumaa suljettu ullakon liiketila avattiin Taiteiden Yön kävijöille.

– Niin moni ihminen halusi päästä käymään Domissa, ja sielläkin on niin älyttömän laaja valikoima, että avattiin ovet kuitenkin, liikkeessä työskentelevä Nina Ståhlberg kertoi.

Tapahtumassa tehtiin löytöjä aina euron rekiltä alkaen.
Tapahtumassa tehtiin löytöjä aina euron rekiltä alkaen.

Alun perin ullakkohuoneistoa ei ollut tarkoitus avata yleisölle, mutta sen kiinnostus ja kysyntä yllätti järjestäjät.

Ståhlbergin mukaansa tapahtumaa ei olisi saatu järjestettyä ilman vapaaehtoisia työntekijöitä. Auttavia käsiä oli mukana täydentämässä pihan vaatevarastoa sitä mukaan, kun vaatteita meni, sekä rahastamassa asiakkaita. Myös yläkerran liikkeen spontaani avaaminen työllisti Dom Second Handin väkeä.

Kirpputorin lisäksi paikalla kuultiin musiikkia seurakunnan ammattilaisten johdosta. Muusikkoina paikalla olivat solistina kirkkomuusikko Taina Voutilainen ja säestämässä nuorisomuusikko Esa Rättyä ja musiikkikoulun ja puhallinorkesterien vs. toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen.

Sateesta huolimatta Taiteiden Yössä riitti laulajia.
Sateesta huolimatta Taiteiden Yössä riitti laulajia.

Yhdessä laulettiin muun muassa klassikko ”Sininen ja valkoinen”. Muusikot esittivät puolituntisen settinsä illan aikana kaksi kertaa.

 

Mitä mieltä olet seurakuntien osallistumisesta Taiteiden Yöhön? Anna palautetta.

Lue lisää seurakuntien jalkaantumisesta:

Arkisen kohtaamisen trendi voimistuu Oulun seudulla

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat Yleinen