Seurakunnan oppilaitostyö esittelyssä

27.8.19

Oulun seurakuntien oppilaitostiimiin kuuluu neljä työntekijää. Heihin voi ottaa yhteyttä, olipa mielen päällä arkista tai hengellistä painoa. Oheisessa jutussa tiimi kertoo, miten he huolehtivat hyvinvoinnistaan.


Salla Havukainen-Junno,
oppilaitosdiakoni

Minulle on tärkeää pysyä hyvässä palveluvireessä. Koti on minulle latautumispaikka, samoin riittävä yöuni ja säännöllinen ruokarytmi auttavat jaksamaan. Aktiivinen liikkuminen, rullaluistelu, pyöräily, hiihto tai vaikkapa kuntonyrkkeily ja moottoripyöräily upeissa maisemissa auttavat jaksamaan myös paineita paremmin.

Työlle ja opiskelulle pitää olla vastapainoksi myös jotain ihan erilaista. Oratoriokuoron kanssa olen päässyt klassikkokuoroteoksien maailmaan, kvartetissa laulan ortodoksista kirkkomusiikkia ja joskus keveämmin karaokessakin. Hiljaisuus, rukous, pysähtyminen ja ystävien tapaaminen pitävät minut virkeänä.

Tavattavissa Oamkin kohtauspaikoilla Kotkantiellä ja Teuvo Pakkalan kadulla sekä sopimuksen mukaan.

salla.havukainen-junno@evl.fi
040 5747 132

Katariina Pitkänen,
oppilaitospastori

Pidän ihmisistä ja viihdyn läheisteni ja ystävieni kanssa. Hyvät ihmissuhteet toimivat virtalähteenä kaikenlaiselle toiminnalle ja elämässä on hyvä olla myös naurua ja läheisyyttä.

Toisaalta minulle on tärkeää olla välillä yksin ja hiljaisuudessa. Voin hyvin, kun saan välillä keskittyä lukemiseen ja mietiskelyyn aivan yksin. Silloin suljen kaikki melutoosat ja siirrän puhelimen avaamat yhteydet syrjään. Sekä korvat että sielu saavat levätä äänistä ja hälystä. Huomaan kyllä mielialastakin, jos en ole muutamaan päivään löytänyt hiljaista tilaa itselleni vaikkapa kiireen takia.

Eikä sovi unohtaa unta! Kunnon yöuni kyllä kannattelee kaikkea olemistani ja jaksamistani.

Työhuone OSAO Kaukovainion yksikön 1. kerroksessa, varmimmin paikalla tiistaisin ja torstaisin. Tavattavissa Oamkin Kotkantien kampuksen kohtauspaikalla ma klo 10–11, muualla sopimuksen mukaan.

katariina.pitkanen@evl.fi
050 386 8677

 

Jenni Siljander, oppilaitospastori

Olen opetellut sanomaan itselleni, että minulla on oikeus huolehtia omasta hyvinvoinnistani. Sekin on pitänyt myöntää, että vaikka olen helposti innostuvaa sorttia, en silti ole älyttömän energinen.

Voidakseni hyvin tarvitsen rauhaa ja aikaa itseni kuuntelemiseen. Uni, ravinto, sosiaaliset suhteet, liikunta, perhe ja usko Jumalaan luovat hyvinvoinnilleni perustan. Arjessani keskityn usein rauhalliseen hengitykseen.

Kun huomaan stressaavani, hidastan konkreettisesti vauhtia ja kiinnitän huomioni kauneuteen ympärilläni: mitä näen, haistan, tunnen, kuulen… fiilistely on voimavarani. Toki pidän paljon myös laulamisesta, pyöräilystä, uimisesta ja kaikenlaisesta vapaasta luovasta toiminnasta.

Vastuualueina ovat Oamk ja Osao Kontinkankaalla sekä Diak, Diakoniopisto ja Oulun Konservatorio. Tavattavissa sovitusti työhuoneessa Kontinkankaalla (Honka 222), tai Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17).

jenni.siljander@evl.fi
044 316 1450

 

Ari Savuoja, yliopistopastori

Ihminen on kokonaisuus, jossa sekä fyysisen että henkisen puolen tulisi olla kunnossa. Siksi syön terveellisesti, harrastan liikuntaa sekä panostan hyvään uneen. Mieli voi hyvin, kun se saa mukavia ja kiinnostavia virikkeitä sekä lepoa.

Harrastan omakotitalon ja sen puutarhan huoltoa, moottoripyöräilyä ja maailman menon seurantaa. Virikkeistä erittäin tärkeitä ovat vuorovaikutus muihin ihmisiin, varsinkin lähimpiin perheen jäseniin. Niissä suhteissa voi kokea olevansa rakastettu ja voi antaa rakkautta! Tärkein suhteeni on kuitenkin Jumalaan, elämän antajaan ja ylläpitäjään. Hän antaa mielekkään perustan koko elämämme ja merkityksen hyvälle ja kauniille sekä totuudelle.

Tavattavissa Linnanmaan kampuksella, huone KK260 (IT-mobiilitukea vastapäätä).

yliopistopastori@oulu.fi
040 524 5919

=> Lähetä palautetta jutusta täällä

Lue opiskelijoiden arjesta:

Uudella jaksamisella opintoihin

 

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Seurakunnat