Barentsin alueen kirkot koolla Narvikissa

5.9.19

Kirkkojen edustajat pohtivat kristittyjen ja kirkkojen vastuuta polarisoituvan todellisuuden keskellä. Rauha voi olla tulevaisuudessa uhattuna myös ympäristökriisien johdosta.


Barentsin alueen kristillisten kirkkojen neuvosto kokoontui Narvikissa Norjassa 2.-5.9.2019. Kokouksen teemana oli rauha.

– Rauhan työ on kirkon olemuksessa. Jeesus on tuonut rauhan meidän sydämeemme. Kristittyinä meidät on kutsuttu jatkamaan tätä rauhan työtä maailmassa yksityisinä ihmisinä ja kansakuntina, totesi Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo.

Pidetyssä seminaarissa pohdittiin kristittyjen ja kirkkojen vastuuta polarisoituvan todellisuuden keskellä. Neuvoston toiminta tähtää kristittyjen ja kaikkien ihmisten väliseen yhteyteen. Neuvoston järjestämät tapahtumat ja erityisesti nuoria kokoavat tilanteet nähtiin tärkeinä nykyisessä tilanteessa.

Tulevaisuuden haasteet, kuten ympäristökysymys, voivat johtaa kasvavaan vastakkainasetteluun. Seminaarissa todettiin rauhan työn merkitsevän kristityille myös vastuuta oikeudenmukaisen ja kaikille elinkelpoisen maailman rakentamisesta.

Neuvosto valitsi varapuheenjohtajakseen metropoliitta Elian Oulun ortodoksisesta hiippakunnasta. Nord-Hålogalandin hiippakunnan piispa Olav Oygard jatkaa neuvoston puheenjohtajana ja kirkkoherra Niilo Pesonen neuvoston hallituksen puheenjohtajana.

Barentsin alueen kristillisten kirkkojen neuvostoon jäseniä ovat luterilaiset ja ortodoksiset hiippakunnat Barentsin alueelta Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjältä. Suomesta neuvostoon kuuluvat Oulun luterilainen ja ortodoksinen hiippakunta. Neuvosto on perustettu vuonna 1996. Neuvoston tehtävänä on vahvistaa kristillisten kirkkojen yhteyttä Barentsin alueella.

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko