Kuva: Heinätorin seurakuntatalo Aleksanterinkadulta päin.
Heinätorin seurakuntatalo sijaitsee Aleksanterinkadun ja Puistokadun risteyksessä Heinäpäässä lähellä Oulun keskustaa.

Heinätorin seurakuntatalo jää toistaiseksi katukuvaan

11.9.19

Käytöstä poistetun seurakuntatalon purku tapahtuu kaavamuutoksen valmistumisen jälkeen. Oulun seurakuntien kiinteistöjohtaja Jaana Valjus arvioi tähän menevän 2-3 vuotta.


Kuvat: Teksti ja kuva: Elsi Salovaara .

Oulun yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui 10. syyskuuta. Esityslistalla oli muun muassa Heinätorin seurakuntatalon purkupäätöksen teko ja määrärahan osoittaminen sille. Valtuusto teki päätöksen seurakuntatalon ja siihen liittyvän talousrakennuksen purkamisesta ja myönsi sille 165 000 euron määrärahan.

Kiinteistöjohtaja Jaana Valjus esitteli kokouksessa asian ja Pohjois-Pohjanmaan museon purkamisesta antaman lausunnon. Lausunnon mukaan estettä purkamiselle ei ole.

Rakennus jää kuitenkin toistaiseksi pystyyn, ja tontille haetaan kaavamuutosta. Tontin kehittämiseen seurakuntayhtymä etsii yhteistyökumppania.

– Tavoite on, että rakennus puretaan sitten, kun tontille rakennetaan uutta. Tällöin rakennuttaja huolehtii myös talon purkamisesta, kiinteistöjohtaja totesi.

Purkupäätös haetaan Valjuksen mukaan nyt, jotta rakennuksen tekniikka voidaan ajaa alas. Ylläpitokustannusten poisjääminen tuo useiden kymmenien tuhansien säästöt vuodessa.

Valjus totesi, että museovirastolle on luvattu pitää rakennukset asutun näköisenä ja kaupunkikuvallisesti siisteinä.

Anna palautetta jutusta täällä

Aiempia juttuja aiheesta:

Heinätori sulkee ovensa

Mennään bussilla

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta