Hiuska on huikea leikkipaikka 

18.9.19

Äskettäin avatussa seurakuntakoti Hiuskassa on avoimet ovet kolmesti viikossa. – Täällä on huikeat tilat, kommentoi ensi kertaa lastensa kanssa tiloissa poikennut Heidi Piirainen.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Hiljattain avattu seurakuntakoti Hiuska on suunniteltu lapsiperheiden viihtymiseen. Siellä on runsaasti tilaa temmeltää, leluja ja mukavia sohvia istuskeluun.

Hiuskassa on avoimet ovat kolmena päivänä viikossa.  Seurakuntakotiin voi tulla viettämään aikaa iltapäivisin keskiviikosta perjantaihin.
Ensimmäistä kertaa Hiuskassa vieraillut Heidi Piirainen tuli paikalle samalla reissulla, kun kävi lastensa kanssa kirjastossa Hiukkavaaratalolla.
– Täällä on huikeat tilat. Lapset viihtyvät lelujen parissa ja pehmeän lattiamaton päällä on Viljaminkin hyvä liikkua, 7 kuukauden ikäisen Viljamin ja 3-vuotiaan Hilman äiti toteaa.

Kauppakeskus on kohtaamispaikka

Kun Hiukkavaaran asuinalueen perustamista suunniteltiin, Oulujoen seurakunnalle oli selvää, että se haluaa olla läsnä alueella, sanoo kirkkoherra Ilkka Mäkinen.
– Asukasmäärältään Hiukkavaara on jo kunnon kaupunginosa, ja tulevaisuudessa se vielä kasvaa.
Tilan vuokraaminen kauppakeskuksesta oli seurakuntatalon rakentamista kevyempi ratkaisu, vaikka rakentamisenkin kaava mahdollistaisi.
– Toisaalta kauppakeskus on nykyajan kohtaamispaikka, jossa on luontevaa olla mukana.

Leikkipaikka on asukkaiden toive

Ennen toiminnan aloitusta seurakunta tiedusteli alueen asukkailta seurakuntakotiin liittyviä toiveita kyselyn avulla. Useissa vastauksissa toivottiin kodinomaista leikkitilaa.
Kävijät ovat ilahtuneet tilan avaruudesta, kertoo lastenohjaajaopiskelija Eini Mäkelä.
– Osan koti on rakenteilla ja nykyinen asunto pieni. He ovat olleet tyytyväisiä, että lapsilla on täällä tilaa leikkiä.
Lastenohjaajaksi opiskeleva Lahja Lamsijarvi iloitsee, että Hiuskaan on löydetty myös Hintasta ja Myllyojalta.
Ensimmäisellä viikolla kävijöitä ei kuitenkaan ollut tungokseksi asti, mikä voi johtua toiminnan uutuudesta, mutta myös opasteiden puutteesta. Kirkkoherran mukaan niitä on kuitenkin tulossa.

Hyvä kohde leikkitreffeille

Ensimmäistä kertaa paikalla käynyt Johanna Liimatainen totesi pitävänsä siitä, että Hiuskaan voi tulla omien aikataulujen mukaan.
Hän uumoili, että seurakuntakodista voi tulla hänelle sekä 5-vuotiaalle Eeville ja 2-vuotiaalle Vilmalle vakituinen käyntikohde.
– Osa työpäivistäni on lyhyitä. Iltapäivisin on hyvää aikaa tulla tänne leikkimään.
Heidi Piirainen päätti suositella paikkaa tuttavilleen.
– Ehdotan kaverilleni, että pidetään leikkitreffit täällä. Aina ei tarvitse olla kotona.

Seurakuntakoti Hiuska sijaitsee Hiukkavaaran liikekeskuksessa osoitteessa Paraatikatu 8.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta