Kuva: Jaakko Tuisku Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra

Kolumni: Vaadin lisää kristillisiä äänikirjoja

30.9.19

Uutta kristillistä kirjallisuutta löytyy äänikirjavalikoimista harmillisen vähän, toteaa Jaakko Tuisku.


Kuvat: Sanna Krook .

Hurahdin äänikirjojen maailmaan viime vuonna. Ensin kokeilin lukea, mutta tabletilta tai puhelimelta selailu tuntui jotenkin vieraalta. Päätin kokeilla rohkeasti kuuntelemista.

Ensin se tuntui hidastempoiselta, mutta sitten keksin lisätä nopeutta 1,5-kertaiseksi. Siitäpä avautui äänikirjojen maailma.

Äänikirjat ovat kulkeneet mukana lenkillä, autossa, bussissa, kodin touhujen taustalla. Tunnustan myös aika usein nukahtaneeni äänikirjan lempeään kertojaääneen.

Eipä ole juuri tullut tavallista kirjaa pideltyä pitkään aikaan kädessä. Paitsi kristillistä kirjallisuutta.

Kristillisen kirjallisuuden valikoima on BookBeatissa vaatimaton. Vaadin siis sinne lisää kristillistä kirjallisuutta. Tämä tiedoksi Bonnierille, joka omistaa palvelun.

Hyvä on, korjaan lausuntoani hiukan. Englanninkielistä kristillistä kirjallisuutta löytyy hyvä valikoima. Itse asiassa valikoima on runsas.

Sieltä löytyy hartauskirjallisuutta Billy Grahamista teologiseen kirjallisuuteen, esimerkiksi Marcus J. Borgin mielenkiintoisiin Jeesus-kirjoihin. Suomenkielinen kristillinen kirjallisuus on lähinnä Lorna Byrnen enkeleistä kertovia kirjoja.

On paljon laadukasta ja monipuolista kristillistä kirjallisuutta. Olisi mukava lukea tai kuunnella enemmän uutta kristillistä kirjallisuutta. Moni kristillisyyttä tähän aikaan tuova kirjallisuus jää valitettavan vähälle.

Henkistä kasvua ja henkisyydestä kertovia kirjoja löytyy paljon. Hyvä kristillinen kirjallisuus tulisi saada myös isompaan käyttöön. Yksi hieno BookBeat -löytö oli Henry Drummondin Suurin niistä on rakkaus.

Kirjoittaja on Haukiputaan kirkkoherra

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Näkemyksiä