Kuva: Bussi matkalla

Miksi retki tosimiehille?

19.9.19

Oulunsalon pastori Jukka Joensuu vastaa, miksi hän kutsuu Lapin syysretkelle tosimiehiä. Lumijoen naiset haluavat kerran vuodessa lähteä omalle retkelleen ilman miehiä.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Pixabay .

Oulunsalon seurakunta järjestää 8. lokakuuta tosimiesten retken Lapin syksyyn. Vuosi sitten tosimiehet retkeilivät Hossan kansallispuistossa.

Retken vetäjä kappalainen Jukka Joensuu, oletko saanut palautetta määritelmästä tosimiehet?

– Palautetta asiasta ei ole aiemmin tullut. Arvelen, että minut tunnetaan Oulunsalossa rennon asiallisena pappina. Tämän vuoksi mielikuva ”äijämeiningistä” ei osu maaliin.

Viittaatko sanavalinnoilla esimerkiksi siihen, että kaikki miehet eivät ole tosimiehiä?

– Tosimies-nimike taisi tulla käyttöön pari vuotta sitten, ensimmäisen miesten retken yhteydessä. Nimike on humoristinen yleiskuvaus miehestä, joka on aivan mukava ja ystävällinen. Muuta tarkoitusta asialla ei ole.

Sana tosimies yhdistyy helposti käsitteeseen äijämeininki. Onko retkellä äijäfiilis – mitä se sitten itse kullekin tarkoittaakin?

– Tosimies ei todellakaan ole äijä. Miesten retkillä ei ole äijämeininkiä, vaan tunnelma on asiallista ja rentoa.

Millaisia tosimiesten matkat ovat?

– Retkille on osallistunut hyvin miehiä. Miestyölle on tarvetta ja kysyntää. Rento jutustelu vapaista aiheista miesten kesken on parasta. Myös hartaudet kuuluvat asiaan.

Lumijoen seurakunta järjestää 27. syyskuuta naisten retken Lapinlahdelle. Diakonissa-seurakuntasihteeri Marjo Koski-Vähälä, miksi matkalle lähdetään vain naisten kesken?

– Lumijoen ja Limingan miehet ovat retkeilleet keskenään jo pitkään. Kun naiset huomasivat tämän, he ryhtyivät kyselemään, milloin on heidän retkensä vuoro. Nyt naisten retket ovat jo perinne.

– Naisten retkille sisällytetään aina pieni mahdollisuus shoppailuun. Ehkä miehiä ja naisia kiinnostavat hieman erilaiset kohteet. Vuosi sitten naiset kävivät Luodossa Tonttukylässä. Tämänkin voi kuvitella kiinnostavan enemmän naisia kuin miehiä.

– Olen saanut naisilta palautetta, että joskus on kiva lähteä liikkeelle ihan vain naisjoukolla. Paljonhan pariskunnat muutoin liikkuvat yhdessä.

 

Anna jutusta palautetta tästä

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulunsalon seurakunta