Kuva: Sanna Krook

Piispa Jukka Keskitalo: Lähetystyö on seurakunnan elämäntapa 

2.9.19

Oulun hiippakunnan omat lähetysjuhlat ovat perinne, jollaista ei muissa hiippakunnissa ole. Juhlia vietetään Kannuksessa 6.-8. syyskuuta.


Teksti: Oulun ev.lut. hiippakunta . Kuvat: Sanna Krook .

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia on vietetty yli 35 vuoden ajan yhteistyössä kaikkien kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. Kannuksessa 6.-8.9.2019 pidettävien juhlien teema on Hyvällä tuulella. Luvassa on iloinen viikonloppu lähetyspainotteisen hyvän ohjelman, musiikin ja liikunnan parissa.

Kannus on ehtinyt tulla piispa Jukka Keskitalolle tutuksi ensimmäisen piispanvuoden aikana.

– Olen vieraillut Kannuksessa piispan virassa ollessani jo kaksi kertaa, joulun alla Kannuksen metsäkirkossa ja rovastikuntavierailulla keväällä, jolloin tapasin Kokkolan rovastikunnan seurakuntien työntekijöitä ja luottamushenkilöitä, piispa Keskitalo sanoo.

Vaikka piispa on ollut pitkään työssä muualla Suomessa, on hän kuitenkin noteerannut Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien pitkän perinteen.

– Oulun hiippakunnassa on hieno ja elävä perinne järjestää omia lähetysjuhlia. Tällaista ei ole muissa hiippakunnissa, piispa kiittää.

Piispa Jukka Keskitalon mukaan on erityisen mielenkiintoista tavata lähetyksen vastuunkantajia paitsi hiippakunnan eri seurakunnista myös kansainvälisiltä lähetyskentiltä.

– On hienoa tavata ulkomaalaisia vieraita ja kuulla, mikä viesti heillä on meille kerrottavaksi.

Uutta innostusta seurakuntiin

Ensimmäiset oman hiippakunnan lähetysjuhlat saavat piispa Keskitalon odottavalle mielelle.

– Toivon, että juhlien kautta uutta innostusta leviäisi hiippakunnan seurakuntiin kirkon kokonaisvaltaisesta missiosta.

Lähetystyön näköalat ovat piispalle entuudestaan tuttuja.

– Jo opiskeluajoista lähtien lähetystyö on ollut tärkeässä roolissa elämässäni. Olen vieraillut eri lähetyskentillä Aasiassa ja Afrikassa ja myös väitöskirjani käsittelee kirkon lähetystehtävää modernissa länsimaisessa kulttuurissa. Lähetys ei ole erillinen työmuoto vaan se on seurakunnan elämäntapa, piispa korostaa.

Lähetystyön ja kirkon kansainvälisen vastuun merkitys seurakuntien elämässä on suuri.

– Seurakunnilla ja meillä tavallisilla ihmisillä on aina vaara ikään kuin käpertyä omaan kuoreemme ja kääntää katse sisäänpäin. Lähetys ja kansainvälinen vastuu auttavat meitä näkemään laajempia näkökulmia Kristuksen maailmanlaajan kirkon elämässä ja auttavat näin myöskin suhteuttamaan omia haasteita ja ongelmia. Kun katsomme vaikkapa Afrikan vähävaraisten kirkkojen esimerkin valossa omaa tilannettamme, saatamme nähdä omat ongelmamme pienempinä kuin olemme kuvitelleet.

 

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien verkkosivu: www.hyvallatuulella.info

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä