Mirva Mikkonen valmisteli keskiviikkona iltapäivällä kukka-asetelmia oululaisen hautaustoimiston juhlaa varten.

Syksy näkyy kauniisti kukissa

11.9.19

Vanhan Pappilan pöydillä on runsaasti syysaiheisia kukka-asetelmia. Ne on valmistanut puutarhurin perustutkintoa suorittava Mirva Mikkonen.


Kuvat: Teksti ja kuvat: Riitta Hirvonen .

Mirva Mikkonen tietää, ettei syksyn lähestyminen tarkoita pelkästään kukkien kuihtumista ja hyvästejä kauniille kimpuille. Mikkonen pääsi tekemään näyttötyötä hautaustoimisto J. Ala-ahon merkkijuhlaan, jota vietetään tänään keskiviikkona Oulun seurakuntien omistamassa Vanhassa pappilassa.

Mikkosen valitsema teema kukka-asetelmissa on syksy. Hän oli kerännyt kimppuihin muun muassa mustikanvarpuja, erilaisia heiniä, viljaa sekä ruusunmarjoja ja marja-aronioita.

Mikkonen kertoo suunnitelleensa kimput pappilan miljööseen sopiviksi kukkamaljakoita myöten.  Opiskelija toivoo, että saisi luotua jokaiseen pappilan huoneeseen erilaisen tunnelman asetelmien värityksillä.

Ala-aholla työskentelevä Riitta Hiltunen kertoo, että kukat ovat yhä tärkeässä roolissa hautajaisissa.  Hiltusen mukaan tuhkauksien yleistyminen ei ole merkinnyt kukkien merkityksen vähenemistä.

Sini-valkoiset ja puna-valkoiset värit ovat suosituimpia kukkavalinnoissa, hän kertoo. Moni miettii hautajaisjärjestelyjen yhteydessä, millaisista kukista vainaja piti eläessään ja mitkä olisivat hänen lempikukkiaan.

Oululainen Kirsi Schali on kirjoittanut J. Ala-ahon 130-juhlavuotta varten teoksen liikkeen tarinasta. Kirjassa perehdytään myös yleisesti hautajaiskulttuurin muutoksiin. Viimeisen kahdenkymmen vuoden aikana hautajaisiin liittyvät yksilölliset vaatimukset ovat jonkin verran lisääntyneet.  Yksilöllisyys näkyy myös kukkien valinnassa.

Kerro kokemuksistasi tai anna palautetta täällä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen