Kivoja puuhia ja mukavaa seuraa Kaikenikäisten kerhossa

15.10.19

Kaikenikäisten kerho torstaiaamupäivisin tuo piristystä monen arkeen Keskustan seurakuntatalolla Oulussa.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Minna Kolistaja .

Kun Juuli ja Onni pääsevät vesivärien ja paperien ääreen, he uppoutuvat tekemiseensä täysillä, koko muun maailman unohtaen.

– He askartelevat paljon kotonakin, mutta jaksaa se kiinnostaa kovasti täälläkin, hymyilee Juulin ja Onnin äiti Katariina Pasila.

Katariina Pasila kulkee kerhossa Onnin ja Juulin kanssa.

 

– Tällainen toiminta lasten kanssa kodin ulkopuolella on tärkeää. Täällä saa leikkiä toisten lasten kanssa ja puuhastella monenlaista. Pyrimme käymään kerhossa joka viikko, Pasila sanoo.

– Kerho tuo rytmiä viikkoon, se on todella tärkeä meidän arjessamme, Katariina Pasila kiittää.

Seurakuntatalon kakkoskerroksessa on kerhoiltu nykyisellä kokoonpanolla vuoden alusta lähtien. Silloin Heinäpään seurakuntakodilla kokoontunut eläkeläisten kerho ja Keskustan seurakuntatalolla kokoontunut perhekerho aloittivat uutena Kaikeinikäisten kerhona.

Äideillä, isillä ja lapsilla sekä senioreilla on aluksi yhteinen pieni hartaus. Sen jälkeen istahdetaan hetkeksi kahvikupposen, teen tai mehumukin ääreen.

Siitä pikkuväki vanhempineen siirtyy puuhailemaan toiseen tilaan ja vanhempi väki jää toiseen saliin oman ohjelmansa pariin.

– Ehkä vanhempi väki vielä vähän ujostelee yhteistä tekemistä lapsiperheiden kanssa, miettii Kaikenikäisten kerhon tuomiokirkkoseurakuntaan ideoinut lastenohjaaja Tea Hieta.

– Ajatuksena oli, että ikäihmiset voisivat olla pienten mukana tekemässä erilaisia virikkeellisiä juttuja. Monella ei ole omaa perhettä, joten heille voisi olla piristävää, jopa hoitavaa seurailla pikkuväen puuhia.

Ehkä jatkossa osallistujilla on enemmänkin yhteistä ohjelmaa, Hieta ajattelee.

 

Sirkka Junttila on kulkenut Kaikenikäisten kerhossa keväästä saakka.

– Täällä on mukava nähdä ihmisiä ja keskustella.

– Saa tuoda julki omat mielipiteensä ja kuulla muiden ajatuksia. Keskusteluista saa avaruutta omaan ajatusmaailmaan, sanoo Junttila, joka jatkoi kerhon jälkeen katsomaan muistisairasta ystäväänsä.

Ulla Rajala ja Sirkka Junttila kahvilla.

 

  • Kaikenikäisten kerho torstaisin kello 10–11.30, Keskustan seurakuntatalo (Isokatu 17, II kerros).  
  • Ilmainen kerhobussi Heinäpään srk-talolta lähtee klo 9.30, paluukyyti Heinäpäähän kerhon jälkeen.

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta