Kuva: Lasten vaatteita
Kiimingissä jaetaan nyt pois unohtuneita tavaroita.

Mitä leirikeskukseen unohtui ja iskeekö koti-ikävä yhdessä yössä?

10.10.19

Koskaan ei voi tietää, mikä löytötavaroista kiinnostaa. Joskus pariton sukka on vaate, jonka perään kysellään.

Lehden Suora kysymys -palstalla kysytään lisäksi Oulunsalosta, ehtiikö lapsilla tulla koti-ikävä yhden yön aikana.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Mari Lähteenmaa .

Varma syksyn merkki on se, että Kiimingin kirkkoherranvirastosta jaetaan pois kesän aikana Suvelan leirikeskukseen jääneitä tavaroita. Jälleen kerran virasto kuuluttaa, että unohtuneet tavarat ovat noudettavissa lokakuun aikana.

Nuorisotyönohjaaja Aulikki Rinta-Säntti, mitä tällä kertaa on unohtunut leirikeskuksen kaappeihin?

– Tavallisimpia ovat vaatteet, kuten parittomat sukat, housut ja paidat. Kellokin täällä on. Käymme kaikki ne tavarat läpi, joita ei haeta pois. Hyväkuntoiset vaatteet pesemme ja huolehdimme niiden kierrättämisestä. Kaikkia löytötavaran omistajia on vaikea tavoittaa, elleivät he itse ole aktiivisia. Suvelassa on paljon yöpyjiä eri puolilta Oulua ja kauempaakin.

Kiinnostaako unohtunut pariton sukka ketään?

– Kyllä niidenkin perään on kyselty.

Oulunsalossa järjestetään syyslomaviikolla Yöjuttu-leiri. Vuorokauden mittainen yöleiri on seurakunnan toimitalossa. 3.–6.-luokkalaiset ottavat mukaansa oman patjan ja maakuupussin ja viettävät aikaa yhdessä leikkien ja pelaten. Nuorisotyönohjaaja Jussi Saviharju, miksi järjestätte yönylireissun lähellä lasten koteja?

– Osallistujia lähellä olevaan tapahtumaan on ollut helppo saada. Osalle perheistä Kiimingin Suvelan leirikeskuskin tuntuu liian kaukaiselta paikalta, jotta lähteminen innostaisi.

– Yöjuttu-leiriä on pidetty jo muutamia kertoja aiemmin. Mukaan lähtee lapsia edellisvuosilta mutta myös ensikertalaisia.

Ennättääkö koti-ikävä iskeä, kun kotoa ei olla pois kuin yksi yö?

– Eipä ole ennättänyt. Kertaakaan kukaan ei ole lähtenyt kesken pois. Ikävä ei yllätä, kun tehdään yhdessä positiivisia asioita. Pitemmillä leireillä, esimerkiksi Kymppileireillä, ikävää podetaan, mutta sielläkin se unohtuu toiminnan keskellä. Yhden yön leiri voi toimia osalle lapsista harjoitteluna pitempää poissaoloa varten.

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Oulunsalon seurakunta