Riitta Valtokari on 1. vaalisijalla.

Riitta Valtokari saa tukea Limingan kirkkoherranvaalissa

28.10.19

Limingassa toimitetaan kirkkoherranvaali 3.11.2019. Ennakkoäänestys on 28.10.– 1.11. Lue ehdokas Riitta Valtokarin kannattajien puheenvuoro.


Riitta Valtokari on 54-vuotias Alavieskan vt. kirkkoherra, äiti, mummi ja puutarhuri.

Kirkkovaltuuston puheenjohtajan ja seurakuntalaisen rooleista katsoen Annikki Sipilä sanoo: ”Olen pitänyt todella paljon Riitan tavasta toimia. Hänestä löytyy hyvää johtajuutta kuin myös lämmintä ihmisten kohtaamista. Hänen pitämiään saarnoja on ilo kuunnella. Hän on kaikkien seurakuntalaisten palvelija. Olen kuullut todella paljon hyvää palautetta hänestä.”

Riitta Valtokarilla on myös lastenohjaajan ja lapsityönohjaajan koulutus. Ennen pappisvihkimystä hän on työskennellyt muun muassa lapsi- ja perhetyön ohjaajana Raahen seurakunnassa, sitten niistä vastaavana pappina. Työtoveri Tyyne Marjatta Louhimaa kuvaa: ”Riitalla on suurenmoiset taidot hallita sata asiaa yhtä aikaa iloisesti ja rauhallisesti, mutta samalla tarkasti ja tehokkaasti. Aina on aikaa olla läsnä, kohdata ihmiset sydämellä, samalta tasolta.”

Limingassa väestön keski-ikä pysyy ennusteen mukaan maan nuorimpiin kuuluvana myös tulevina vuosikymmeninä. Lapsirikkaassa kunnassamme Riitta Valtokarilla on hyvät valmiudet myös yhteistyöhön kunnan kanssa.

Piispan johtama tuomiokapituli arvioi kirkkoherran virkaa hakeneiden kyvykkyyden ja taidot huomioiden myös seurakunnan tarpeet. Riitta Valtokari asetettiin Liminkaan sopivimmaksi osoittautuneena 1. vaalisijalle.

Riitan vaalijumalanpalveluksessa sykähdyttivät hänen Raamattuun syvästi perehtynyt ja samalla elämää todella koskettava saarnansa sekä hänen kaunis lauluäänensä. Kyselytilaisuudessa hän vakuutti erittäin asiantuntevilla, selkeillä vastauksillaan seurakuntalaisten kysymyksiin.

Vaalipaneelissa juontaja Sauli Pahkasalon kysymykset kartoittivat ehdokkaiden valmiuksia hallinnossa, taloudessa, seurakuntaelämässä, opissa ja hengellisyydessä. Kaikilla osa-alueilla Riitta Valtokari osoitti jälleen vahvan asiaosaamisensa, jossa yhdistyvät perehtyneisyys kirkkojärjestykseen, työkokemus sekä valmius kuunnella luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia.

Riitan oma hengellisyys soi sanoin ja sävelin hänen laulaessaan virren 396, kun Pahkasalo pyysi ehdokkailta heidän mielivirttään.

Vireään maalaispitäjäämme sopisi Riitta Valtokarin puutarhurin koulutuskin. Kirkkoherrana hän asettuisi asumaan upeaan pappilaamme. Ehkä pappilan puistossakin näkyisi Riitan osaava jälki.

Anneli Aliranta, opettaja

Aaro Arvio, kunnallisneuvos

Irja Arvio, lehtori

Mari Hurskainen, ekonomi, IT-asiantuntija

Keijo Ilmonen, yhdyskuntainsinööri

Sinikka Ilmonen, diakonissa

Marjatta Keisu, kunnallisneuvos

Virpi Lahdenperä, terveydenhoitaja

Ulla-Maija Lumme, biologianopettaja

Oili Martikkala, eläkeläinen

Heikki Marttila, rehtori

Eeva Mertaniemi, kappalainen

Annikki Niku, FT, lehtori

Markku Niku, rovasti

Petteri Paananen, DI

Piritta Pitkänen, yrittäjä, pari- ja perheterapeutti

Heini Raitio, työterveyshoitaja

Jukka Raitio, kirkkoneuvoston vpj

Olli Seikkula, seurakuntapastori

Anna-Maija Sohlo, luokanopettaja

Eero Sohlo, maanviljelijä

Sirpa Tuomaala, hammaslääkäri

Markku Tölli, seurakuntapastori

Nina Österman, kieltenopettaja

 

Rauhan Tervehdys julkaisee kaikkien kolmen ehdokkaan kannattajapuheenvuorot.

Pekka Tuomikosken puolesta.

Saila Karppisen puolesta.

Lue myös mitä ehdokkaat vastaavat Rauhan Tervehdyksen vaalikysymyksiin.

Lue lisää aiheesta:

Limingan seurakunta Näkemyksiä