Samuli Ruusuvuori vihitään papiksi lauantaina

31.10.19

Oulun tuomiokirkossa toimitetaan lauantaina 2. marraskuuta juhlallinen pappisvihkimys. Vihkimyksen saajia on tällä kertaa neljä. Yksi heistä on Haukiputaan seurakuntapastorina hiljattain aloittanut Samuli Ruusuvuori.


Teksti: Minna Kolistaja .

Haukiputaan vs. seurakuntapastorina Samuli Ruusuvuori sanoo aloittaneensa kiitollisella mielellä.

– Valmistuin teologian maisteriksi elokuussa ja olen iloinen saadessani oman alan töitä näin nopeasti. Olen toiminut teologina järjestörippileireillä, mutta tämä Haukiputaan viransijaisuus on ensimmäisessä varsinainen työpaikkani pappina.

Papin työtä Ruusuvuori sanoo seuranneensa läheltä: oma isä on pappi. Pappisura ei kuitenkaan ollut aluksi itsestäänselvyys: Ruusuuori ehti tehdä pari vuotta tekniikan alan opintoja ennen kuin monen mutkan kautta alkoi opiskella teologiaa.

Parhaillaan Ruusuvuori tekee tuttavuutta papin työhön käytännössä. Työhön häntä perehdyttävät kirkkoherra Jaakko Tuisku sekä kappalainen Saila Karppinen ja tarvittaessa myös muut työyhteisön jäsenet.

– Uusia asioita tulee paljon ja pää on vähän pyörällä ajoittain, Ruusuvuori tunnustaa.

– Odotan kovasti, että työtehtävien kautta pääsen pikkuhiljaa tutustumaan paikkakuntalaisiin ja hoitamaan myös kirkollisia toimituksia.

Haukiputaalla Ruusuvuori on varhaiskasvatuksen ja perhetyön pappi.

– Olen mukana perhekirkkojen suunnittelussa ja toteutuksessa ja käyn silloin tällöin pitämässä hartauden perhekerhoissa. Lisäksi tuon teologista näkemystä siihen, kun suunnitellaan perheille ja lapsille tarkoitettuja tapahtumia. Suurin osa työstä on ihan tavallista papin työtä, samaa kuin muillakin papeilla.

Ruusuvuori on kotoisin Kokemäeltä Satakunnasta ja opiskellut Joensuussa Pohjois-Karjalassa.

– Pohjois-Pohjanmaasta taikka Haukiputaasta en vielä ole ehtinyt saada kunnon käsitystä, mutta mukavalta täällä vaikuttaa.

– Patikointia harrastavana olen huomannut ainakin sen, että siihen täällä on hyvät mahdollisuudet.

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Seurakunnat