Läheisen muistaminen kynttilällä on suosittu tapa pyhäinpäivänä.

Seurakunta voi viedä kynttilän puolestasi pyhäinpäivänä

9.10.19

Kynttilän tilaaminen on mahdollista Oulujoen ja Haukiputaan hautausmaille. Viimeinen tilauspäivä on perjantai 11. lokakuuta.


Kuvat: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio .

Pyhäinpäivä on edesmenneiden läheisten muistelun päivä, jolloin sytytetään kynttilöitä poisnukkuneiden haudoille.

Tänä syksynä Oulujoen ja Haukiputaan seurakunnat tarjoavat mahdollisuuden läheisen muistamiseen myös heille, jotka asuvat kaukana tai eivät jostain muusta syystä voi viedä kynttilää.

Molempien hautausmailla voi tilata pyhäinpäiväksi 2. marraskuuta kynttiläpalvelun, jossa seurakunnan vapaaehtoistyöntekijät sytyttävät kynttilän omaisen haudalle tilaajan puolesta.

 

Tilaaja saa kuvan viedystä kynttilästä

Kynttiläpalvelu sisältää kynttilän, sen paikalleen asettamisen ja pois hakemisen. Lisäksi tilaaja saa puhelimeensa valokuvan haudasta kynttilä edustallaan.

Palvelun hinta on 15 euroa, ja sen tuotto ohjataan lyhentämättömänä molempien seurakuntien lähetystyön nimikkokohteisiin.

Palvelu on tänä vuonna tarjolla ensimmäistä kertaa molemmissa seurakunnissa. Haukiputaalla on tähän mennessä tehty toistakymmentä kynttilätilausta.

Seurakunnan lähetyssihteeri Paula Hiltusen mukaan idea palveluun syntyi vuosi sitten kesällä, kun eräs seurakunnan kesäkahvilassa käynyt omainen murehti, ettei pääse pyhäinpäivänä sytyttämään kynttilää haudalle välimatkan vuoksi.

Haukiputaalla haudoille vietävät kynttilät ovat jo kertaalleen käytettyjä lasilyhtyjä.

– Seurakunnalla on laatikoittain lasisia kynttilälyhtyjä, joita on poltettu itsenäisyyspäivinä. Seurakunnan vapaaehtoistyöntekijät puhdistivat ne viime kesänä. Nyt lyhdyille saadaan uutta käyttöä.

Kynttiläpalvelun voi tilata perjantaihin 11. lokakuuta saakka. Haukiputaalla sen voi tehdä soittamalla Paula Hiltuselle numeroon 040 501 4764.

Oulujoelle palvelu tilataan Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta