Jaakko Karhu on Kiimingin uusi seurakuntamestari.

Suntio palasi kotiin

4.10.19

Jaakko Karhu kävi ottamassa vauhtia Pellosta ja Isostakyröstä, ennen kuin tuli takaisin Ylikiiminkiin.


Teksti: Marita Ahlgren .

Elokuun alussa Kiimingin seurakunnan seurakuntamestarina aloittanut Jaakko Karhu on palannut omille mailleen. Ylikiimingissä syntynyt Karhu ehti olla poissa parikymmentä vuotta, ensin Pellossa ja sen jälkeen Isossakyrössä Etelä-Pohjanmaalla.

Nyt seurakuntamestarin pääpaikka on hänen kotipitäjänsä Ylikiiminki. Lisäksi hän työskentelee välillä Yli-Iissä, Kiimingissä ja Jäälin kappelissa.

Alun perin Jaakko Karhu kouluttautui metalliseppä-artesaaniksi.

– Alan töitä ei tahtonut löytyä, mutta pääsin jo opiskeluaikana tuuraamaan suntiota viikonloppuisin Piippolaan. Sen jälkeen pääsin suntion sijaiseksi Ylikiiminkiin ja suoritin samaan aikaan alan ammattitutkinnon oppisopimuksella, ensimmäisten joukossa koko maassa.

Vaikka Jaakko Karhu asui pitkään muualla, paluu kotiseudulle oli mielessä koko ajan. Poissa ollessa asiat ovat muuttuneet.

– Seurakuntia on näinä vuosina yhdistynyt ja seurakuntayhtymä tullut toiminnan taustalle.

Työssä Karhua viehättää sen vapaus, sillä hän voi suunnitella työpäivänsä pitkälti itse. Joinakin päivinä saa nähdä koko elämän kirjon kasteesta häihin ja hautajaisiin.

Karhu on viiden lapsen isä. Puoliso ja lapset seuraavat häntä Ylikiiminkiin, kunhan lähihoitajana työskentelevä vaimo saa töitä.

Tutun seurakuntamestarin paluu on ilahduttanut paitsi häntä itseään, myös seurakuntalaisia.

– Monet ovat toivottaneet minut tervetulleeksi takaisin, Karhu iloitsee.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko