Antti Haapalainen (vas) tuntee työskentelevänsä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistossa näköalapaikalla. Työssään hän näkee, mitä suomalaiselle yhteiskunnalle kuuluu. Kuva on Work-tapahtumasta Ouluhallissa.

Toiset ihmiset ovat työn suola

10.10.19

Mikä omassa työssä on parasta? Toiset ihmiset.
Näin vastasi moni tällä viikolla Oulussa järjestetyssä WORK 2019 työelämä- ja koulutustapahtumassa.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Mikä omassa työssä innostaa? Rauhan Tervehdys jututti Work-messujen näytteilleasettajia.

Lotta Kiviniemi, tilitoimisto Talenom

– Saan kouluttaa ja rekrytoida uusia ja erilaisia ihmisiä. Uuden opettaminen on kiehtovaa. Ihmisten erilaisuus tarkoittaa sitä, että on myös monenlaisia oppimistapoja.

– Työ on tuonut itsetuntemusta. Olen saanut palautetta kärsivällisyydestäni. Opetan kuulemma tarpeen vaatiessa saman asian kolme kertaa aina yhtä innokkaasti.

– Työ tilitoimistossa muuttuu koko ajan. Muutos ei stressaa minua. Muutoksiin sopeutumista helpottaa se, että en vastusta muutoksia. On kiva olla ihmisten parissa, mutta välillä nautin siitä, että saan olla kahdestaan koneen kanssa.

 

Tiina Jarva, Byströmin ohjaamo

– Ohjaajan työssä on parasta nuoret. He ovat voimavara. Jokainen työpäivä on erilainen.

– Nuorilta saa paljon, heiltä oppii asioita. On hienoa, että voi itse auttaa ja tukea nuoria siinä tilanteessa, jossa he hakevat suuntaa omassa elämässään. Vahvistan nuorten uskoa kulkea kohti omia unelmia.

– Toisaalta näen nuorten palveluissa myös elämän monenlaiset realiteetit.

Byströmin ohjaamo antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille nuorille Oulussa.

 

Antti Haapalainen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

– Pystyn auttamaan työssäni ihmisiä monipuolisesti. Työ TE-toimistossa on näköalapaikka yhteiskuntaan. Tässä tehtävässä näkee ihmisten erilaisia elämäntilanteita, talouden nousun ja laskun sekä työn ja työmarkkinoiden muuttumisen.

 

Katja Haipus, seurakunnan lähetyssihteeri

– Lähetysytyö on kiinnostanut minua lapsuudesta saakka. Siksi minua on patistettu usein lähetystyöhön maailmalle. En ehkä kuitenkaan ole lähtijä vaan se, joka toimii lähetystyössä kotimaassa.

– Toimin nuorempana vapaaehtoisena muun muassa näkövammaisten parissa ja lähetystyössä. Vapaaehtoistyön kokemukset johdattelivat minut opiskelemaan sosionomi-diakoniksi.

– Kun teen lähetystyötä, saan tehdä kirkon perustyötä. Lähestystyö on ihmisten auttamista ”kahdella kädellä”. Toisessa kädessä on Jumala ja toisessa se konkreettinen apu, mitä ihmiset milloinkin eri paikoissa tarvitsevat.

Katja Haipus (vas) päivysti Work-messuilla Oulun seurakuntien tiskillä. Seurakunnan sloganina oli Taivaallinen työpaikka. Haipuksen kanssa työstään kertoivat Pauliina Sormunen soittokunnan ja musiikkikoulun vs. toiminnanohjaaja sekä kanttori Sanna Leppäniemi.

 

Riittaliisa Taipaleenmäki, henkilöstöpalveluyritys NJC

– Rekrytoijana saan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Yksi asia, jota tämä työ on opettanut, onkin ihmistuntemus. Minun on pitänyt oppia lyhyessä ajassa selvittämään, onko henkilö sopiva tarjottuun työhön. Kahdenkeskiset tilanteet työnhakijan kanssa ovat minun vahvuuteni.

– En kerro työnhakijalle pelkästään tarjolla olevasta työstä, vaan yritän innostaa ihmistä kertomaan itsestään ja jopa kehumaan itseä: miksi juuri hän olisi hyvä valinta avoimeen työpaikkaan.