Hoosianna-juhla vie ensimmäiseen adventtiin

27.11.19

Lauantaina 30.11. Oulun tuomiokirkolla vietetään Hoosianna-juhlaa. Sunnuntaina 1.12. Hoosianna-hymni kaikuu kirkoissa ja piispa kutsuu adventtikahveille Oulun Vanhaan pappilaan.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Lotta Vuorma .

Adventin tunnuslaulu Hoosianna-hymni kajahtaa Oulussa ensimmäisen kerran lauantaina 30.11. Oulun tuomiokirkon edustalla. Kello 16 käynnistyvässä Hoosianna-juhlassa esiintyvät kamarikuoro Sofia Magdalena, OWLA-vaskikvartetti sekä Oulun hiippakunnan oratoriokuoro.

Tilaisuuden avaa tuomiorovasti Satu Saarinen ja tervehdykset esittävät piispa Jukka Keskitalo ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Juhla huipentuu yhdessä laulettavaan Hoosianna-hymniin.

Tänä vuonna juhla keskittyy tuomiokirkolle, eikä siihen kuulu aikaisempien vuosien tapaan kuorojen vaellusta läpi keskustan tuomiokirkolle.

Hoosianna-juhlan jälkeen kello 16.30 tuomiokirkossa on Sofia Magdalena -kuoron adventtikonsertti, jossa kuullaan säveltäjä Yrjö Hjeltiltä tilattu kamarikuorosovitus Tiernapoika-kuvaelmasta sekä Armas Maasalon Adventtivesper.

 

Piispa kahviseurana Vanhassa pappilassa

Hoosiannaa pääsee laulamaan ensimmäisen adventtisunnuntain messuissa kaikissa seurakunnissa.

Piispa Jukka Keskitalo saarnaa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1. joulukuuta Oulun tuomiokirkossa kello 10 alkavassa messussa, johon voi osallistua myös osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

Messun jälkeen noin kello 11.30 piispa ja tuomiorovasti Satu Saarinen kutsuvat kaikkia adventtikahville Vanhaan pappilaan (Asemakatu 6).

Piispa Keskitalon edeltäjän Samuel Salmen aikana kahviteltiin piispantalossa, eli Oulun tuomiokapitulin tiloissa. Vanhan pappilan komeissa saleissa on tilaa enemmän, pelkästään istumapaikkoja riittää liki sadalle kahvittelijalle.

Adventtikahveilla musiikillisia ohjelmanumeroita toteuttavat Irina Niskala ja Raimo Paaso.

 

Perhemessuja ja puuroa kaikenikäisille

Ensimmäisenä adventtina järjestetään perhemessuja, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsia. Oulunsalon kirkon kello 10 alkavan perhemessun voi kuulla Radio Dein kautta.

Pyhän Andreaan kirkolla Kaakkurissa järjestetään kello 12 alkavan perhemessun jälkeen kaikenikäisten Lyhtytapahtuma, johon kuuluu muun muassa riisipuurolounas ja jouluaskartelua. Myös Kiimingin seurakunnan adventtimessut päättyvät puurohetkeen.

Muhoksella nautitaan koko perheen adventtilounas kello 12 alkavan perhekirkon jälkeen. Hinta on aikuisille 12 euroa, lapsille 5 euroa, ja alle 4-vuotiaat syövät ilmaiseksi.

Limingassa pidetään kello 10 alkaen Hoosianna-messu, jonka yhteydessä jaetaan kastepuun lehdet vuoden aikana kastettujen lasten perheille. Hailuodossa näkyy myös perheitä kirkossa tavallistakin enemmän, sillä messun jälkeisillä kirkkokahveilla on luvassa rippikouluinfo.

 

Adventin ilta on täynnä musiikkia

Sunnuntai-iltana kello 18 Tuiran kirkossa Oulussa voi osallistua Tiernakirkkoon ja Karjasillan kirkossa musiikkipitoiseen iltajumalanpalvelukseen, jossa kuullaan Armas Maasalon adventtivesperin lisäksi myös muuta adventin ajan kuoromusiikkia. Oulunsalon kirkossa alkaa kello 19 Tuomo Nikkolan adventtivesper.

Musiikkia on tarjolla kello 19 myös Pyhän Andreaan kirkossa Juhani Alakärpän yksinlauluoppilaiden ja pianisti Annika Mikkolan yhteiskonsertissa. Pyhän Luukkaan kappelissa musisoivat samaan aikaan naisyhtyeet Hoijakka, Lumoa ja Poloku jo perinteeksi muodostuneessa yhteiskonsertissaan.

Seurakuntien tapahtumista löytyy tietoa heidän verkkosivuiltaan. Oulun seurakuntien joulusivusto on osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/joulu. Sieltä löytyvät kaikki seurakuntien joulutapahtumat loppiaiseen saakka.

=> Kysy, kommentoi tai anna palautetta jutusta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat