Nuoret opiskelijat saivat vapaat kädet maalaustyöhönsä.

Ikkunoihin tuli suloinen talvi – kiitos tettiläisten

21.11.19

Oululaisnuoret eivät etukäteen miettineet TET-jaksoa seurakunnassa, mutta lopulta heillä kävi onni. Martta Hillukkala, Ilona Piekkola ja Julia Sivonen saivat tetissä maalata Keskustan seurakuntatalon ikkunoihin suloisen talvimaiseman. Sitä voivat nyt ihailla kaikki kulkijat Isokadulla.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Martta Hillukkala, Ilona Piekkola ja Julia Sivonen saivat työelämään tutustumisjaksolla (TET) mieluisan tehtävän: he pääsivät maalamaan idyllisen talvimaiseman Keskustan seurakuntatalon monitoimisalin isoihin ikkunoihin.

Tila on näyttävä, sillä Isokatua pitkin kulkee päivittäin suuri määrä kaupunkilaisia. Nyt ohikulkijat voivat ihastella maisemaa, josta henkii vanha hyvä aika. Nuoret maalasivat kauniisti kumpuilevat hanget, punaisia pieniä mökkejä kuusten keskellä ja kirkon, Oulun tuomiokirkon, keskellä kylää. Kylätiellä jolkuttelee hevonen.

Viikon ajan Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa työskennelleet nuoret opiskelevat kuvataiteen erikoisluokkaopetusta tarjoavassa Myllytullin koulussa.

Myllytullin koulussa opiskelevat Martta Hilkkula, Ilona Piekkola Julia Sivonen tykkäsivät siitä, että he saivat käyttää lahjojaan muiden iloksi.

Iloinen huiskutus parasta palautetta

Martta Hillukkala kertoo, että ikkunamaalaus syntyi nopeasti. Nuorilla ei ollut aikaa hahmotella maisemaa ensin paperille, vaan he tekivät työn suoraan ikkunaan.

– Huokaus pääsi, kun kuulin tehtävänannon. Tuomiokirkon mallin ehdimme tulostaa netistä.

Nuorten apuna työskentelyssä oli lastenohjaaja Tea Hieta tuomiokirkkoseurakunnasta.

Kenellekään kolmesta ei ollut aiempaa kokemusta näin laajasta ikkunamaalauksesta, mutta kaikki meni hyvin.

Nuoret saavat työstään palautetta, kun kadulla kulkevat pysähtyvät katselemaan niitä.

– Jospa heille tulisi kuvasta hyvä mieli, tytöt toteavat.

Parasta palautetta on ollut ohikulkevien lasten huiskutukset, kun nuoret työskentelivät viikon aikana myös iltapäiväkerhojen apukäsinä samassa tilassa.

Tutustumispaikan suhteen onnisti

Nuoret eivät alun perin suunnitelleet TET-jaksoa seurakunnassa, vaikka paikka onkin heille tuttu kerhoharrastuksen vuoksi. Kun työpaikkaa ei tuntunut muualta löytyvän, seurakunta tuli vaihtoehdoksi.

Jäljestäpäin ajatellen heitä onnisti, sillä työtehtävät ovat olleet mukavia ja vaihtelevia. Nuoret taiteilivat ikkunamaalauksen lisäksi tauluja seurakuntatalon ala-aulaan. Yksi videointikin kuului työhön.

Viikko sai nuoret pohtimaan, millaista mahtaisi olla kirkon ammatti nuorten parissa.

 

 

Anna palautetta jutusta täällä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta