Kirkon keskusteluapu kuuntelee

1.11.19

Kirkon keskusteluapuun saa yhteyden vuoden jokaisena päivänä. Palvelevaan puhelimeen kaivataan nyt uusia vapaaehtoistyöntekijöitä.


Kuvat: Pixabay .

Kirkon – reippaasti yli 50 vuotta ihmisiä auttanut – Palveleva puhelin etsii uusia vapaaehtoisia. Kirkon keskusteluapuna tunnettu palvelu perustuu lähes kokonaan vapaaehtoispäivystäjien työhön.

– Vapaaehtoisten rekrytoinnissa keskeisenä kriteerinä on hakijan oman elämäntilanteen senhetkinen tasapainoisuus ja halu antaa omaa aikaansa toisten hyväksi. Aiheita käsitellään aivan laidasta laitaan, ja ne voivat olla vaativiakin, Oulun seurakuntien kirkon keskusteluavun toiminnanohjaaja Mari Tuokkola kertoo.

– Meidän päivystäjillämme on oikeasti aikaa keskustella, eikä aiheita ole rajattu, eli kaikkiin elämään liittyviin asioihin saa keskustelukumppanilta tukea.

– Valmiuksia on keskustella myös hengellisistä asioista. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia, Tuokkola kertoo.

 

Kuuntelijoita monessa kanavassa

Keskusteluapua saa palvelevassa puhelimessa, chatissa, nettiviesteillä ja paperisten kirjeiden kautta.

Päivystäjiä toimii yli 60 paikkakunnalla, yksi niistä on Oulu. Myös Oulussa kaivataan uusia vapaaehtoisvastaajia etenkin keskusteluavun chattiin, verkkojutteluun. Kaikki päivystäjät koulutetaan apua tarvitsevien keskustelukumppaniksi.

– Palvelevan chatin käyttö kasvaa koko ajan, ja sen kautta nuoretkin ottavat yhä enemmän yhteyttä, Mari Tuokkola toteaa.

 

Jaetaan valoa marraskuun pimeydessä

Kirkon keskusteluapu on esillä lokakuun lopusta marraskuun alkuun Jaa #valoa -kampanjassa.

Kampanja haastaa ihmisiä jakamaan valoa toisille syksyn pimeydessä ja kertomaan, mikä itse kullekin tuo valoa elämään. Jaa valoa -nettisivuilla on 20 ideaa siihen, miten valoa voi tuoda itselleen ja ympärilleen.

Kampanjalla halutaan viestittää, että toivoa on aina.

– Tavoitteena on, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä käsittelemään ongelmia yksin sisällään, Tuokkola kertoo.

Kirkon keskusteluavun chat-keskustelu on avoinna ma–pe klo 12–20, #valoa-kampanjan aikana (19.10.–3.11.) myös viikonloppuisin klo 16–20. Palveleva puhelin toimii numerossa 0400 22 11 80. Avoinna joka ilta klo 18–01, pe ja la klo 18–03.
Nettikirjeitä ja paperikirjeitä voi kirjoittaa aina ja niihin vastataan päivän, parin kuluessa.

Anna palautetta

Vapaaehtoistyöstä tehoja ansioluetteloon

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä