Kolumni: Rakkautta vain

19.11.19

Kirkon kynnys kasvaa sitä suuremmaksi mitä kauemmin tasa-arvoisen avioliittolain kanssa pallotellaan, toteaa Ada Vesenterä.


Aito, kaikenlaisten ihmisten välinen rakkaus. Iik!

Rakkaus on ihanaa, raskasta, kipeää, voimakkaita tunteita. Se saa meidät itkemään, nauramaan, ikävöimään ja tuntemaan kaipuuta, tyhjyyttä.

Tätä listaa voisi jatkaa äärettömän pitkälle, sillä sana rakkaus käsittää niin paljon. On ihana tunne kun tietää, että rakastetaan ja kun on joku, jota rakastaa.

Vai laskevatko suupielesi alaspäin, kun joku sanoo, “rakastan sinua” ja aidosti tarkoittaa sitä?

Minä olen sanonut niin ja minulle on sanottu niin. Toivon, että jokainen tuntee ne perhoset vatsassaan kun on rakastunut ääriään myöten. Posketkin punoittavat, niin kuuluukin.

Olisi hienoa kuulla Jumalan mielipide asiasta nykypäivänä. Hän on varmasti rakkauden puolella. Niinhän meidän kaikkien tulisi olla. Mitä tämä maailma edes olisi ilman rakkautta?

Me olemme Jumalan kuva. Naiset, miehet, muunsukupuoliset, homot, heterot, aseksuaalit, kaikki. Eikö ole hienoa?

Ada Vesenterä

Sanotaan, että Jumala on luonut ihmiset tänne hänen kuvakseen. Eli me ihmiset olemme Jumalan kuva. Ymmärrätkö?

Me olemme Jumalan kuva. Naiset, miehet, muunsukupuoliset, homot, heterot, aseksuaalit, kaikki. Eikö ole hienoa?

Kirkon kynnys kasvaa sitä suuremmaksi mitä kauemmin tasa-arvoisen avioliittolain kanssa pallotellaan. Pian kynnyksen yli ei näe, vaikka varvistelisi. Hyvällä tuurilla sinut voidaan nostaa sen yli, mutta sinun täytyy kuulua tiettyyn “klubiin”.

Tähän tilanteeseen tuskin halutaan joutua. Paksun lankkukynnyksen läpi on vaivalloista porata ihmisen mentävää reikää eli päätöksiä täytyisi tehdä mahdollisimman pian.

Muuten kirkko on siinä tilanteessa, että uusia jäseniä ei kirkkoon enää liity, mutta ”onneksi” yhdestä asiasta ollaan pidetty kiinni: vain naisen ja miehen välinen avioliitto saa kirkon siunauksen.

Kirjoittaja on oululainen kirkkovaltuutettu

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta tekstistä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä