Lahjoita jouluiloa vähävaraisille

20.11.19

Lahjoituksena voi antaa lahjakortteja, jolla pääsee esimerkiksi hiustenleikkuuseen, hampurilaisaterialle, uimaan tai elokuviin. Osa seurakunnista ottaa vastaan rahalahjoituksia, joilla hankkii lahjakortteja jouluksi. Tavaralahjoituksiakin otetaan vastaan.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Pixabay .

– Kaikilla ei ole varaa lähteä elokuviin tai polskuttelemaan ja osalle lapsia ja nuoria on iso juttu päästä hampurilaisaterialle, tietää diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff Oulujoen seurakunnasta.
Kaikenkokoiset lahjakortit ovat tervetulleita. Lisäksi lahjoittaja saa itse päättää, kenelle lahja annetaan: perheelle, yhden vanhemman perheelle, yksinelävälle, pienituloiselle eläkeläiselle…

Oulujoki: lahjakortteja, rahaa, elintarvikkeita

Oulujoen seurakunnan vähävaraisille tarkoitetut lahjakortit sekä uima- tai elokuvaliput voi toimittaa 3.12. mennessä Hintan seurakuntatalon kirkkoherranvirastoon (Hintantie 89) arkisin kello 9–16.  Diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat perille.

Oulujoen seurakunnassa otetaan joulun alla vastaan myös rahalahjoituksia. Tilinumero on FI12 5741 40200 242 33. Saajaksi merkitään Oulun seurakunnat, viestiksi ”Oulujoen diakonia, joulu”. Rahalahjoitusten viimeinen päivä on 5. joulukuuta. Seurakunta hankkii rahalahjoituksilla lahjakortteja.

Lisäksi hävikkiruokakomeroon Myllyojan seurakuntatalolle voi lahjoittaa 17.12. saakka (tiistaisin kello 16–17) jouluisia elintarvikkeita: kahvia, teetä, suklaata, pipareita sekä kynttilöitä, suihkusaippuaa, shampoota ja muuta vastaavaa.
– Lämpöinen kiitos kaikille teille, jotka haluatte antaa joulumielen! Fedotoff viestittää.

Tuira: lahjakortteja tai rahaa tilille

Tuiran seurakunnassa viime vuonna toteutettu lahjakorttikeräys otettiin innostuneesti vastaan. Samanlainen keräys toteutetaan nytkin.
– Ihmisillä on erilaisia tarpeita. Siksi on parempi antaa lahjakortti kuin tavaraa. Lahjakortilla saa ostaa sitä mitä oikeasti tarvitsee, sanoo diakoniatyöntekijä Heli Mattila.
Lahjakortin voi viedä 25.11–5.12. Tuiran seurakunnan kirkkoherranvirastoon (Myllytie 5) kello 9–16. Kuoreen laitetaan merkintä ”Diakoniatyö – Jouluvarpusen lahjakorttikeräys”.
– Lahjakortit jaetaan joulukuun aikana Tuiran alueen vähävaraisille talouksille ja perheille, Mattila sanoo.

Karjasilta: lahjakortteja ja nettikeräys

Karjasillan seurakunnassa otetaan vastaan lahjakortteja ja rahalahjoituksia.
Niillä autetaan seurakunnan alueella asuvia perheitä, lapsia ja nuoria, joiden joulunodotusta leimaa taloudellinen niukkuus.
Diakoniatyöntekijät sekä Karjasillan diakoniatoimisto (Nokelantie 39) ottavat vastaan lahjakortteja elintarvike- ja urheiluvälineliikkeisiin 9.12. saakka.
Vaihtoehtoisesti on mahdollista lahjoittaa sopivaksi katsomansa summa verkkopankin kautta. Lisätietoa tästä löytyy netistä (https://www.lahjoitaapua.fi/kohde/karjasillan_joulukerays_2019).
– Apu perheisiin kanavoidaan seurakunnan diakoniavastaanottojen kautta. Perheen kokonaistilanne kartoitetaan ja näin apusi tavoittaa kaikkein hankalimmissa tilanteissa olevat, kertoo diakoniatyöntekijä Asta Leinonen.

Tuomiokirkkoseurakunta: lahjakortteja

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja keskustan alueen liikkeisiin 20.12. saakka.
Lahjakortit voi jättää Keskustan seurakuntatalon infoon (Isokatu 17) kello 9-16 välisenä aikana.

Oulunsalo: lahjakortteja sekä villasukkia

Oulunsalossa voi antaa jouluiloa vähävaraisille lahjakortilla ruokakauppaan tai johonkin yritykseen.
– Myös lasten ja nuorten villasukkia voi kutoa, vinkkaa diakoniatyöntekijä Maija Sivula.
Diakoniatyöntekijät ottavat vastaan lahjoituksia 5.12. saakka.

Tyrnävä: hyvin säilyviä elintarvikkeita

Tyrnävällä toimitetaan joulun alla elintarvikkeita koteihin, joilla on taloudellisia vaikeuksia.
– Vastaanotamme kuivaelintarvikkeita: kahvia, teetä, kaakaota, puurohiutaleita, säilykkeitä, makeisia ja vastaavaa, sanoo diakoniatyöntekijä Riitta Pesonen.
Elintarvikkeita voi tuoda Tyrnävän kirkkoherranvirastoon (Mankilantie 1) 2.–5. joulukuuta kello 9–14 taikka jumalanpalvelukseen 1.12. ja 8.12. Tyrnävän kirkkoon sekä 1.12. Temmeksen kirkkoon.
Tarvittaessa elintarvikelahjoitus voidaan myös hakea, tästä sovitaan Riitta Pesosen tai Salme Kinnusen kanssa.

Liminka: lahjakortteja tai rahalahjoitus

– Lahjakortin voi osoittaa ruokakauppaan mutta yhtä lailla johonkin palveluun: hierontaan, hiustenleikkuuseen tai vastaavaan, sanoo Limingan seurakunnan diakoniatyöntekijä Marika Kamps.
– Toivomme lahjoituksia myös yrityksiltä. Eli jos jollakulla esimerkiksi on kampaamo, niin hän voi luontevasti lahjoittaa vaikkapa hiusten leikkuun, Kamps hoksauttaa.
Lahjakortin voi halutessaan kohdentaa esimerkiksi lapsiperheelle tai yksin asuvalle ikäihmiselle.
Rahalahjoituksen voi tehdä tilille FI20 5233 0820 0157. Saajaksi merkitään Limingan seurakunta, viestikenttään laitetaan merkintä Jouluavustus.
Lahjoitukset ehtivät jouluksi, jos ne tehdään viimeistään 8. joulukuuta.

Kiiminki: lahjakortti, kahvia ja suklaata

Kiimingin seurakunta kerää lahjakortteja, kahvia ja suklaata ilahduttamaan Ylikiimingissä tai Yli-Iissä asuvia vähävaraisia perheitä ja yksineläviä.
Lahjoituksesta tulee ilmoittaa 12.12. mennessä diakoniatyöntekijä Riikka Ikoselle tai Seija Lommalle.

Haukipudas: rahaa ruokaan nettikeräyksellä

Haukiputaan seurakunnan alueella asuvalle, ruoka-apua tarvitsevalle perheelle voi lahjoittaa nettisivuston kotimaanapu.fi kautta.
Keräys löytyy nettisivustolta otsikolla Lapsiperheille_ruokaa_joulupoytaan_2019.

Jouluiloksi Haukiputaan vähävaraisille ja yksinäisille voi lahjoittaa myös suklaata, makeisia, kahvia, villasukkia ja pieniä lahjakortteja. Lahjoitukset voi tuoda viimeistään 25.11. diakoniatoimiston odotustilaan Haukiputaan seurakuntakeskukseen. Lisätietoja kertoo diakoniatyöntekijä Karita Isola.

Lumijoki: lahjakortteja

Lumijoella vähävaraisia voi ilahduttaa lahjoittamalla lahjakortteja ruoka- tai urheilutarvikeliikkeisiin.
Lahjoitukset toivotaan viimeistään 9. joulukuuta. Apu kulkee perheisiin seurakunnan diakoniatyön kautta.

Muhos: lahjapaketteja tytöille ja pojille

Muhoksella seurakunnan diakoniatyö, kunnan sosiaalitoimi, Pelastakaa Lapset ry sekä HalpaHalli järjestävät yhteistyössä joululahjakeräyksen muhoslaisille lapsille.
HalpaHalliin koristellaan 30.11. joulukuusi, jossa on nimettömiä kuvauksia lahjaa odottavista lapsista, esimerkiksi ”Tyttö 3 vuotta” tai ”Poika 10 vuotta” sekä mahdollinen lahjatoive. Keräykseen osallistuva valitsee kuusesta valitsemansa pakettikortin, hankkii lahjan ja tuo sen kuusen luo. Pelastakaa Lapset ry:n hallituksen jäsenet sekä vapaaehtoiset paketoivat lahjat.
– Keräyksen tarkoituksena on, että kukaan muhoslainen lapsi ei jäisi vaille joululahjaa, sanoo diakoniatyöntekijä Leena Leskelä.
Lahjojen tarvitsijat voivat olla yhteydessä sosiaalitoimeen tai diakoniatyöntekijöihin.

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta jutusta täällä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat