Lapselle on tärkeää, että joku kysyy: mitä kuuluu

18.11.19

Alakouluikäisten tuvassa on mahdollisuus tehdä läksyjä, pelailla taikka ihan vain oleskella, sanoo Tuiran vs. nuorisotyönohjaaja Annaleena Peltoniemi.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Minna Kolistaja .

Tuiran vs. nuorisotyönohjaaja Annaleena Peltoniemi kuvailee itseään innokkaaksi leireilijäksi.

– Leirit ovat yksi syy siihen, miksi mieli paloi nuorisotyöhön. Olen itse käynyt lapsena ja nuorena seurakunnan leireillä. Myöhemmin olen ollut Kymppileireillä ohjaajana kymmenkunta kertaa: isosena, avustajana, kesätyöntekijänä – ja ensi kesänä kyläpäällikkönä.

– Marras–joulukuun vaihteessa 2–5-luokkalaisille pidetään muuten taas adventtileiri, Peltoniemi vinkkaa.

Tuiran vs. nuorisotyönohjaajana Peltoniemi on hiljattain palannut äitiysvapaalta ja tekee 50-prosenttista työaikaa.

– Tuiran työtarjous oli minun kannaltani loistava – en olisi kokoaikaiseen työhön vielä halunnutkaan.

– Kiimingissä olin 2015–2016 sekä syksyllä 2017 lyhyen pätkän. Karjasillan ja Tuiran seurakunnissa olen ollut useampana kesänä kesätöissä. Olen työskennellyt myös päiväkodissa.  Tuiran seurakunnan nuorisotyössä olen nyt toista kertaa.

– Työssäni kohtaan ensisijaisesti alakouluikäisiä lapsia. Työni ydintä on tupatoiminta, joka on alakouluikäisille tarkoitettua avointa iltapäivätoimintaa.

– Tuvassa on mahdollisuus tehdä läksyjä, pelailla taikka ihan vain oleskella niin että myös seurakunnan aikuisia on läsnä. Lapselle on merkityksellistä, että joku kysyy: mitä kuuluu.

– Pelaamisesta tykätään paljon, mutta viime aikoina on ilmennyt myös kollektiivista innostusta läksyjen tekoon.

Lapset osaavat myös yhdistää niitä luovasti: Peltoniemi kertoo hymyillen lapsesta, joka kävi aina hoitamassa oman vuoronsa Corona-pelissä ja seuraavaa vuoroaan odotellessa ratkoi matematiikan läksyjä.

Tuiran kirkolla pidetään T-tupaa tiistaisin. Pöllötupa toimii Pöllönkankaan koululla torstaisin. Ensi vuonna alkuvuodesta tupatoiminta aloitetaan myös Ritaharjussa.

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Tuiran seurakunta