Lapselle on tärkeää, että joku kysyy: mitä kuuluu

18.11.19

Alakouluikäisten tuvassa on mahdollisuus tehdä läksyjä, pelailla taikka ihan vain oleskella, sanoo Tuiran vs. nuorisotyönohjaaja Annaleena Peltoniemi.


Minna Kolistaja Minna Kolistaja

Tuiran vs. nuorisotyönohjaaja Annaleena Peltoniemi kuvailee itseään innokkaaksi leireilijäksi.

– Leirit ovat yksi syy siihen, miksi mieli paloi nuorisotyöhön. Olen itse käynyt lapsena ja nuorena seurakunnan leireillä. Myöhemmin olen ollut Kymppileireillä ohjaajana kymmenkunta kertaa: isosena, avustajana, kesätyöntekijänä – ja ensi kesänä kyläpäällikkönä.

– Marras–joulukuun vaihteessa 2–5-luokkalaisille pidetään muuten taas adventtileiri, Peltoniemi vinkkaa.

Tuiran vs. nuorisotyönohjaajana Peltoniemi on hiljattain palannut äitiysvapaalta ja tekee 50-prosenttista työaikaa.

– Tuiran työtarjous oli minun kannaltani loistava – en olisi kokoaikaiseen työhön vielä halunnutkaan.

– Kiimingissä olin 2015–2016 sekä syksyllä 2017 lyhyen pätkän. Karjasillan ja Tuiran seurakunnissa olen ollut useampana kesänä kesätöissä. Olen työskennellyt myös päiväkodissa.  Tuiran seurakunnan nuorisotyössä olen nyt toista kertaa.

– Työssäni kohtaan ensisijaisesti alakouluikäisiä lapsia. Työni ydintä on tupatoiminta, joka on alakouluikäisille tarkoitettua avointa iltapäivätoimintaa.

– Tuvassa on mahdollisuus tehdä läksyjä, pelailla taikka ihan vain oleskella niin että myös seurakunnan aikuisia on läsnä. Lapselle on merkityksellistä, että joku kysyy: mitä kuuluu.

– Pelaamisesta tykätään paljon, mutta viime aikoina on ilmennyt myös kollektiivista innostusta läksyjen tekoon.

Lapset osaavat myös yhdistää niitä luovasti: Peltoniemi kertoo hymyillen lapsesta, joka kävi aina hoitamassa oman vuoronsa Corona-pelissä ja seuraavaa vuoroaan odotellessa ratkoi matematiikan läksyjä.

Tuiran kirkolla pidetään T-tupaa tiistaisin. Pöllötupa toimii Pöllönkankaan koululla torstaisin. Ensi vuonna alkuvuodesta tupatoiminta aloitetaan myös Ritaharjussa.

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Tuiran seurakunta