Tuiran vs. nuorisotyönohjaaja Annaleena Peltoniemi kuvailee itseään innokkaaksi leireilijäksi.
– Leirit ovat yksi syy siihen, miksi mieli paloi nuorisotyöhön. Olen itse käynyt lapsena ja nuorena seurakunnan leireillä. Myöhemmin olen ollut Kymppileireillä ohjaajana kymmenkunta kertaa: isosena, avustajana, kesätyöntekijänä – ja ensi kesänä kyläpäällikkönä.
– Marras–joulukuun vaihteessa 2–5-luokkalaisille pidetään muuten taas adventtileiri, Peltoniemi vinkkaa.
Tuiran vs. nuorisotyönohjaajana Peltoniemi on hiljattain palannut äitiysvapaalta ja tekee 50-prosenttista työaikaa.
– Tuiran työtarjous oli minun kannaltani loistava – en olisi kokoaikaiseen työhön vielä halunnutkaan.
– Kiimingissä olin 2015–2016 sekä syksyllä 2017 lyhyen pätkän. Karjasillan ja Tuiran seurakunnissa olen ollut useampana kesänä kesätöissä. Olen työskennellyt myös päiväkodissa. Tuiran seurakunnan nuorisotyössä olen nyt toista kertaa.
– Työssäni kohtaan ensisijaisesti alakouluikäisiä lapsia. Työni ydintä on tupatoiminta, joka on alakouluikäisille tarkoitettua avointa iltapäivätoimintaa.
– Tuvassa on mahdollisuus tehdä läksyjä, pelailla taikka ihan vain oleskella niin että myös seurakunnan aikuisia on läsnä. Lapselle on merkityksellistä, että joku kysyy: mitä kuuluu.
– Pelaamisesta tykätään paljon, mutta viime aikoina on ilmennyt myös kollektiivista innostusta läksyjen tekoon.
Lapset osaavat myös yhdistää niitä luovasti: Peltoniemi kertoo hymyillen lapsesta, joka kävi aina hoitamassa oman vuoronsa Corona-pelissä ja seuraavaa vuoroaan odotellessa ratkoi matematiikan läksyjä.
Tuiran kirkolla pidetään T-tupaa tiistaisin. Pöllötupa toimii Pöllönkankaan koululla torstaisin. Ensi vuonna alkuvuodesta tupatoiminta aloitetaan myös Ritaharjussa.