Kuva: Jouni Heikkinen

Pääkirjoitus: Pieni kirja Jumalasta

13.11.19

Jouni Heikkinen pohtii elämän lahjaa Tuomo Mannermaan teoksen hengessä.


Teksti: Jouni Heikkinen . Kuvat: - .

Pari vuosikymmentä sitten ilmestyi professori Tuomo Mannermaalta kirja Jumalasta. Se valittiin tuolloin vuoden kristilliseksi kirjaksi. Pieni kirja Jumalasta kertoo sen oleellisen, jonka varassa on turvallista kulkea mainen matkamme.

Pieni kirja Jumalasta on lukemisen arvoinen. Kirja on täynnä pyhää viisautta. Siinä olevan Lutherin äänen toivoisi tulevan esille seurakunnan toiminnoissa.

Jumalan läsnäolon ja kosketuksen vaikutus saa ihmisen liikkeelle. Ollessamme itse rakkauden kokeneena, jaksamme etsiytyä toisen luo. Saa huomata ja löytää, että itsessä ja toisissa on Jumalan kuva ja arvokas elämä.

Ollessamme itse rakkauden kokeneena, jaksamme etsiytyä toisen luo.

— Jouni Heikkinen

 

Olipa ihminen terve tai sairas, nuori tai vanha, hän on Jumalan luoma ja muovaama. Hän on Jumalan työtoveri. Osallisuus Jumalasta välittyy meidän kauttamme eteenpäin.

Puhe Jumalasta on usein liian abstraktista. Emme osaa paikantaa Häntä. Hän on kuitenkin vaikuttava voima, joka näyttäytyy aisteillemme esimerkiksi luonnossa.

Raamatun sanassa ja sisimmässämme Jumala paljastaa meille oman rajoittuneisuutemme ja todellisen tilamme. Niinpä meillä ei ole hinkua asettua muiden yläpuolelle, tuomariksi. Näiden ilmoitusten kautta sydän iloitsee, ihmettelee ja palvoo Luojaansa. Ihminen avautuu näkemään kaiken armon ja kauneuden, minkä Jumala luo.

Mannermaan kirja oli tervetullut lahja ja avain teologiseen maailmaan. Se avaa uusia ikkunoita syvälle jumaluuteen ja samalla ihmisyyteen.

Jokainen saa omistaa elämän lahjana, jopa ihmeenä. Lahjasta on kysymys ja lahjan kantaja, ihminen, saa hakeutua erityisen ilmoituksen äärelle, kirkkoon Jumalan armotalouden piiriin toisten lahjojen kantajien kanssa.

Jumala on suuri ja ihminen pieni, on yhteinen kokemuksemme.

Kirjoittaja on Muhoksen kirkkoherra

Kysy, kommentoi ja anna palautetta tekstistä

 

Lue lisää aiheesta:

Muhoksen seurakunta Näkemyksiä